Bílí Tygři Liberec

Myslím si, že se fanoušci dobře bavili

Date of publication Author Jan Švanda

P o p r a d , L i b e r e c - Vedle kanonýra Lubomíra Vaice cestovali do Popradu na utkání hvězd další tři hráči libereckých Bílých Tygrů. V brance odchytal první polovinu zápasu Milan Hnilička, který se blýskl několika skvělými zákroky, ve čtvrté obranné dvojici pak nastupovali společně Valdemar Jiruš s Martinem Richterem.

Liberecký bek Martin Richter byl nominovaný do dovednostní soutěže o nejtvrdší střelu. V semifinále se však musel sklonit před pozdějším vítězem pardubickým Petrem Sýkorou. Zklamaný z toho však příliš nebyl. "Bohužel to nevyšlo, skončil jsem za Petrem Sýkorou, který pak šel do finálového rozstřelu se Slovákem (pozn. Vladimír Vlk). Soutěž nakonec vyhrál, takže vítězství zůstalo na české straně, což je dobré."

Ofenzivního a gólového festivalu si užívali diváci v Aréně Tatravagónka v Popradu, hráči české Tipsport extraligy nakonec zvítězili po samostatných nájezdech a premiérově tak zvítězili na slovenské půdě. "Výhra určitě potěší, i když to bylo jen exhibiční utkání. Je to trochu nepříjemné v tom, že se nehraje tolik do těla, hráči s pukem se nechává více prostoru. Kluci ze slovenské extraligy v posledních deseti minutách zápasu zvýšili úsilí, začali hrát agresivněji. Je to jen exhibice, ale výhra určitě těší," dodal na závěr Martin Richter.


Po boku Martina Richtera nastupoval v obranné dvojici Valdemar Jiruš, který po utkání hýřil dobrou náladou. "Tyto exhibice jsou takovým zpestřením sezóny. V extralize musíte hrát každý zápas úplně naplno, s maximálním nasazením a koncentrovaností. Tady si můžete přeci jenom trochu "orazit". Tyto exhibice jsou dělané pro lidi, padá hodně gólů, což se potvrdilo i tady v Popradě. Jde především o to, aby se lidé pobavili, což se myslím podařilo." Liberecký obránce si v utkání připsal jednu asistenci, když jeho střelu dopravil do brány Radek Gardoň. Ke svým tvrdým střelám od modré čáry se však nedostal. "V těchto zápasech je takové nepsané pravidlo, že se vůbec nestřílí "golfákem", puky se jen tak nahazují, aby nedošlo k nějakému zranění, protože se nehraje naplno a to zranění může přijít hrozně rychle. Musí se hrát tudíž opatrně a hráči k sobě musí být tolerantní," tvrdil po zápase Valdemar Jiruš, kterého dalšího dne již čekal návrat do Liberce.


Milan Hnilička sice pustil v dovednostní soutěži - v samostatných nájezdech za svá záda čtyři puky, v samotném utkání však předvedl naplno své umění, několika fantastickými zákroky bavil diváky. Romanu Málkovi pak přenechal své místo ve 31. minutě. "Věděli jsme, že to bude takový uvolněný hokej. Pro nás to bylo těžké v tom, že jsme neměli rozbruslení. Hlavně pro gólmany to je těžké, prakticky z voleje jsme šli do utkání, na puk jsme si ani pomalu nesáhli. Abych se přiznal, tak jsem se hlavně soustředil na to, aby se mi nic nestalo, abych se nezranil, protože před námi jsou zápasy v extralize. Bohužel se mi to nepovedlo, záda mě trochu bolí."

Články k utkání hvězd

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit