Bílí Tygři Liberec

Atmosféra při utkání výběru hvězd byla nádherná

Date of publication Author Štěpán Hanuš

P o p r a d , L i b e r e c - Nejen kvarteto hráčů na ledě hájilo pod Tatrami barvy libereckých Bílých Tygrů. Hned dvojí zastoupení měl aktuálně druhý celek tabulky v realizačním týmu. Vedle maséra Jiřího Jaroše uděloval hvězdám Tipsport extraligy pokyny trenér Josef Paleček.

Liberecký trenér si hodně vážil nabídky koučovat český výběr. „Akci jsem si perfektně užil. Byli jsme tu dva dny, bylo to nádherné - hlavně žádný stres,“ pochvaloval si atmosféru okolo hokejové show. „Dnešní exhibice proběhla přesně tak, jak mají vypadat. Hrálo se čtyři na čtyři, tři na tři, bylo prodloužení a nakonec jsme na penalty vyhráli. Byla to tedy vynikající akce pro televizi i diváky. Takovéto zápasy by se měly hrát,“ chválil si liberecký trenér úspěšné vystoupení při pohledu na pamětní medaili.

Na střídačce českého týmu se Paleček setkal se zlínským kolegou Ernestem Bokrošem. Hráči se ovšem složitých taktických pokynů nedočkali. „O nějakou větší spolupráci ani nešlo, jednalo se spíše o takové setkání a proto jsme se ani moc o taktice nebo rozestavení nebavili. Pětky byly prakticky určeny od diváků a odborníků, takže všechno bylo dané již dopředu,“ uvedl liberecký lodivod.

Pikantní bude pro oba trenéry souboj v nadcházejícím extraligovém kole, kdy se proti sobě postaví na zlínském ledě. „Snažili jsme se o tom vůbec nehovořit. Ani neproběhlo žádné hecování,“ řekl Paleček. Na vzájemný duel si vzpomněl během první přestávky, když zlínský Miroslav Blaťák kroužil na ledě se slovenským rychlíkem Miroslavem Lažem. „Přál jsem si, aby Blaťák vyhrál tu svou finálovou jízdu a aby tak dostal do úterka volno, ale nevyšlo to,“ poznamenal s úsměvem na rtech trenér Bílých Tygrů při vzpomínce na předchozí slib Ernesta Bokroše.

Trenér Tygrů si během víkendu výborně odpočal od extraligové honičky za pražskou Slavií. Přesto hned po skončení utkání hvězd směřovaly jeho myšlenky do liberecké kabiny. „Byli tu s námi čtyři hráči a zbytek mužstva trénoval v pátek podle normálního harmonogramu. V sobotu bylo volno, my se v neděli vracíme do Liberce. Směrem Zlín vyrazíme už v pondělí, abychom měli dostatek času na přípravu. Víme, že to nebude jednoduché, ale jedeme tam vyhrát,“ ujistil dobře naladěný liberecký kouč.

Foto: Jan Rachota

Články k utkání hvězd

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit