Bílí Tygři Liberec

Starší dorostenci Bílých Tygrů dosáhli na extraligové bronzové medaile!

Date of publication Author Martin Kadlec

Tým starších dorostenců Bílých Tygrů Liberec poprvé v historii vyválčil republikovou medaili v této věkové kategorii. Byť se celek vedený trenérem Janem Šťastným v sezóně nevyvaroval drobných výkyvů, nakonec dokráčel až do semifinále play-off extraligy staršího dorostu. Protože Liberec byl po základní části lépe postavený než druhý z neúspěšných semifinalistů Hradec Králové, berou Bílí Tygři zasloužený bronz. Starší dorostenci tak napodobili libereckou juniorku, která v roce 2003 získala rovněž bronzové medaile (v kádru tehdy byli i Klimenta, Pabiška, nebo Derner), a také 8. třídu Bílých Tygrů, která vloni vybojovala titul Mistrů republiky.

V letošním play-off extraligy staršího dorostu nebyla rozhodně nouze o překvapivé výsledky. Většina favoritů totiž skončila už po osmifinálových a čtvrtfinálových bojích. Jedním ze strůjců těchto překvapení byl i tým starších dorostenců Bílých Tygrů. Liberečtí mladíci si v osmifinále poradili s Energií Karlovy Vary, ve čtvrtfinále v napínavé třízápasové bitvě vyřadili nevyzpytatelný IHC Komterm Písek a až v semifinále padli s pražskou Spartou. I když oba semifinálové duely skončily prohrou Bílých Tygrů (1:3, 3:5), i proti Spartě podali liberečtí starší dorostenci statečný výkon a především ve druhém zápase sahali dlouho po vítězství.

 
 
Jan Šťastný
 
 
Vyjádření trenéra úspěšných libereckých dorostenců Jana Šťastného:
„I když jsem byl trochu zklamaný ze smolného vyřazení od pražské Sparty, sezónu celkově hodnotím velmi pozitivně. Mnoho starších dorostenců vypomáhalo i liberecké juniorce a hráči tak měli v nohách náročnou sezónu. I přesto týmu nechyběla bojovnost a především v zápasech play-off nemohu hráčům téměř nic vytknout. Věřím, že tato bronzová medaile je dalším důkazem toho, že u nás v Liberci je práce s mladými hokejovými talenty na vynikající úrovni.“

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

SOUTĚŽ: Kup permici v prvním týdnu a pojeď na čtvrtfinále MS!

O Kapku lepšího hokeje má za sebou nejúspěšnější ročník!

Buď i v nové sezoně TYGR! Permanentky jsou v prodeji

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit