Bílí Tygři Liberec

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - Po šesti sezonách v organizaci Bílých Tygrů se s Libercem loučí třiadvacetiletý útočník Adam Najman. Jeho další kroky směřují do Finska, kde se na rok upsal Ilves Tampere.

Mladý forvard přišel pod Ještěd před sezonou 2018/19 v 17 letech z Dukly Jihlava a v prvních dvou sezonách nastupoval především za farmu v Benátkách nad Jizerou. Od ročníku 2020/21 se už ale napevno usadil v A-týmu, kde se po dvou letech vypracoval v největší tahouny ofenzivy. Sezonu 2022/23 zakončil s 38 body společně s Oscarem Flynnem na čele týmového kanadského bodování, v uplynulé sezoně pak ještě vylepšil své osobní maximum o sedm bodů. Celkem v extralize posbíral 127 bodů ve 242 utkáních.

"Chtěl bych poděkovat Bílým Tygrům za krásných šest let, které jsem zde strávil. Především trenérům, kteří se mnou pracovali. Posunuli mě jak hokejově, tak lidsky a jsem vděčný že jsem mohl být součástí takovéto organizace. Vytvořil jsem si zde mnoho krásných vzpomínek, ale hlavně celoživotních přátelství. Děkuji a snad se zase shledáme v budoucnu," přiznal vděčný Najman.

Ten má za sebou také mezinárodní zkušenosti. Od svých patnácti let prošel všemi mládežnickými reprezentačními výběry, zahrál si i na juniorském světovém šampionátu 2021 v Kanadě. Za seniorskou reprezentaci má pak na svém kontě sedm startů v rámci Euro Hockey Tour.

Pro rodáka z Vysočiny se bude jednat o první zahraniční angažmá. Smlouvu s Ilves Tampere, kde v uplynulé sezoně působili také jeho krajané Jakub Málek, Patrik Hamrla, Dominik Mašín, Šimon Stránský a Petr Kodýtek, podepsal na jeden rok.

Vyjádření hlavního trenéra Filipa Pešána
Pro naši organizaci je odchod Adama velkou ztrátou, protože se ve svém mladém věku stal jedním z pilířů a lídrů A-týmu. Prošel naším rozvojovým programem v akademii a Benátkách, kde si svou pracovitostí vybojoval šanci a připravil se na tuhé boje v extralize. Je to komplexní hráč, který má celou budoucnost před sebou. Já doufám a pevně věřím, že naše vztahy jsou natolik přátelské, že při jakémkoli uvažování o návratu do Česka, zamíří Adam zpátky k Bílým Tygrům.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

První posila potvrzena. Pod Ještěd přichází Michael Krutil

Rychlovský se s národním týmem rozloučil asistencí. Končí i Filippi

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit