Bílí Tygři Liberec

Pařík se vrací do Liberce. Posiluje brankářský tým

Date of publication Author Klub

Liberec - Realizační tým reaguje na aktuální situaci v brankovišti, kdy je slovenský gólman Dávid Hrenák mimo hru kvůli onemocnění, které vyžaduje dlouhodobější léčbu. Do Liberce tak z Litoměřic přichází Lukáš Pařík, který podepsal smlouvu do konce sezony s opcí na dva roky.

Onemocněním Dávida Hrenáka se Tygři dostali do nestandardní situace, kdy zůstal zdravý pouze jeden brankář doplněný o juniora či gólmana na střídavý start. Tyto okolnosti bylo potřeba řešit. Příchodem Lukáše Paříka byl navíc naplněn předsezonní plán mít u A-týmu trojici maskovaných mužů.

"Pár dní zpátky mi volal Martin Láska, pak přišla nabídka od klubu. Vracím se do známého prostředí, spoustu kluků tady znám, je tu mladý tým, který hraje dobrý hokej. Těším se," přiznává čerstvá akvizice.

Pařík se pod Ještěd vrací po čtyřech sezonách v zámoří, kde postupně chytal v juniorských soutěžích WHL a USHL, v posledních dvou letech pak působil především v East Coast Hockey League a do pěti utkání naskočil i za Ontario Reign, farmu Los Angeles Kings. Letošní sezonu začal v prvoligových Litoměřicích, kde držel úspěšnost zákroků přes 91 %.

U Bílých Tygrů působil dvaadvacetiletý brankář mezi lety 2017-2020. Nejvíce startů zaznamenal za juniory, celkem osmnáctkrát pak naskočil i za tehdejší farmu v Benátkách nad Jizerou a několikrát se také objevil na střídačce jako náhradník u A-týmu.

Vyjádření trenéra brankářů Martina Lásky
Vzhledem k dlouhodobějšímu onemocnění Dávida Hrenáka jsme museli nastalou situaci vyřešit přivedením Lukáše. Pro něj se jedná o návrat do naší organizace po angažmá v zámoří a v Litoměřicích, kde jsme ho pečlivě sledovali. Jeho příchodem si slibujeme vytvoření zdravé konkurence k Danovi Královi.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

Posezónní výprodej ve fanshopu!

Ronald Knot opouští Bílé Tygry. Nově bude působit ve Finsku

V neděli S rodinou do Vesce!

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit