Bílí Tygři Liberec

Adam Král nominovaný na Hlinka Gretzky Cup!

Date of publication Author Ondřej Belák, Martin Voltr

Liberec - Hlavní trenér české hokejové reprezentace do 18 let David Čermák se svými asistenty Richardem Žemličkou a Jaroslavem Nedvědem zveřejnili nominaci na Hlinka Gretzky Cup, který je na programu od 31. července do 5. srpna 2023 v Břeclavi a Trenčíně. Na seznamu jmen figuruje i liberecký obránce Adam Král!

V nominaci figurují dva brankáři, osm obránců a třináct útočníků. Reprezentace se sejde ve čtvrtek 27. července 2023 v Břeclavi, kde sehraje také v sobotu 29. července přípravné utkání proti Kanadě (18:30). V základní skupině Hlinka Gretzky Cupu se postupně střetne s mužstvy USA (pondělí 31. července, 19:00), Německa (úterý 1. srpna, 19:00) a Švédska (středa 2. srpna, 19:00).

Účastníky skupiny v Trenčíně jsou ve stejném termínu reprezentace Kanady, Slovenska, Finska a Švýcarska. Zápasy o umístění a semifinále jsou na programu v pátek 4. srpna, finále a souboj o bronz v sobotu 5. srpna 2023.

V nominaci nechybí ani liberecké zastoupení, pozvánku totiž dostal talentovaný obránce Adam Král, který v uplynulé sezóně patřil mezi opory dorostu, nakoukl už ale také do juniorského týmu. Právě v juniorce by měl vysoký, ale zároveň technicky velmi dobře vybavený bek, zastávat důležitou roli v nadcházejícím ročníku.

Všechny zápasy českého týmu z 32. ročníku prestižního mládežnického turnaje budou moct fanoušci sledovat v přímých přenosech na ČT sport anebo na platformě ČT sport plus, která bude pokrývat většinu duelů v břeclavské skupině. Zápasy USA a Kanady zase odvysílá kanadský sportovní kanál TSN. Ze všech utkání Hlinka Gretzky Cupu 2023 v Břeclavi bude k dispozici videostream, přičemž odkazy na ně a více informací najdou fanoušci na oficiálním webu turnaje hlinkagretzkycup.cz.

Nominace českého týmu U18

Brankáři: Mařík Matyáš (HC Motor České Budějovice), Milota Jakub (HC Oceláři Třinec).

Obránci: Galvas Tomáš (HC Olomouc), Fibigr Jakub (HC VÍTKOVICE RIDERA), Hlinský Adam (BK Mladá Boleslav), Jiříček Adam, Skok Jan (oba HC Škoda Plzeň), Král Adam (Bílí Tygři Liberec), Zielinski Aleš (HC Oceláři Třinec), Svozil David (Ilves Tampere-FIN).

Útočníci: Klíma Jiří (Mountfield HK), Drančák Samuel, Humeník Matyáš (oba HC Motor České Budějovice), Curran Maxmilian, Chludil Danny (oba HC Slavia Praha), Benák Adam, Titlbach Adam (oba HC Škoda Plzeň), Lisler Oskar (BK Mladá Boleslav), Kubiesa Matěj, Pohludka Šimon, Sikora Petr (všichni HC Oceláři Třinec), Jecho Adam (Tappara Tampere, FIN), Kos Ondřej (Ilves Tampere-FIN).


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

SOUTĚŽ: Kup permici v prvním týdnu a pojeď na čtvrtfinále MS!

O Kapku lepšího hokeje má za sebou nejúspěšnější ročník!

Buď i v nové sezoně TYGR! Permanentky jsou v prodeji

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit