Bílí Tygři Liberec

Hrenák: V mém příchodu měl prsty Janko Lašák. U Tygrů chci zanechat podobnou stopu

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - Čeká ho těžký úkol. Po třech letech by měl v brankovišti nahradit neochvějnou jedničku. Gólman Dávid Hrenák má být nástupcem Petra Kváči, který míří do švédské Rögle. Svého poslání si je dobře vědom, i když se zatím rozkoukává a chce jít postupnými kroky. "V přípravě musím odvést maximum, abych byl nachystaný. Nic jiného teď neřeším."

Jaké jsou tvé první dojmy?
Jsem nadšený, jsou tady super podmínky. Šatna, posilovna, zázemí, trenéři, vše je na top úrovni. Mám radost, že tu jsem a že to takhle dobře začíná.

Kdy tě oslovil Filip Pešán?
Začalo to už koncem sezony, kdy jsem měl velký zájem vrátit se do Evropy. Trenéři Filip Pešán s Martinem Láskou mě kontaktovali a nakonec jsme se dohodli, že tu budu působit. Jsem vděčný za takovou příležitost, velmi se na to těším.

V závěru sezony si tě Los Angeles vytáhlo nahoru a během play-off jsi s týmem absolvoval tréninky, byl to velký zážitek?
Bylo to super. Jen s nimi jít na trénink, být v té kabině, jet s nimi na trip nebo vnímat atmosféru během domácích zápasů - to bylo něco. Byla to velká zkušenost. Motat se kolem týmu a vidět, jak se připravují a jak play-off prožívají, taková zkušenost je k nezaplacení.

Vypadnutí v prvním kole s Edmontonem tedy muselo být bolestivé.
Jasně, tak je to vždycky. V LA byla ještě práce, na kterou jsem se soustředil, ale bohužel to nevyšlo. Po konci jsem se ovšem už těšil na to, že půjdu do Liberce.

Na sever Čech si tedy odneseš cenné zkušenosti.
Určitě a je třeba toho využít. Není to jen, že jsem tam pár týdnů byl a že bych to teď měl hodit za hlavu. Musím si z toho vzít co nejvíc a přenést si to sem, abych pomohl týmu.

Petr Kváča tu byl tři roky stabilní jednička, teď s týmem navíc ještě trénuje. Bavili jste se o tom, co tě čeká?
Ano, bavili. On i Dan Král jsou skvělí kluci. Je potřeba jít postupně. Teď je důležitá příprava, abych se co nejlépe nachystal na sezonu. Od toho se to dál odvíjí.

V kabině budete čtyři Slováci, bude pro tebe jednodušší zapadnout?
Jednoznačně, o to víc jsem se sem těšil. Bavit se v kabině v rodném jazyce je vždycky příjemnější.

Znáš se s některým z nich?
Znám všechny čtyři. S Mirem Muchou jsme prakticky vyrůstali. S Mišem Ivanem a Fašem jsem byl zase v mládežnických reprezentacích.

Nebudou si vás teď v kabině čeští kluci trochu dobírat?
To bude v pohodě, o to se už nějak postaráme. (smích)

Titul v Liberci vychytal Janko Lašák. Jak na něj vzpomínáš?
Je to slovenská gólmanská legenda. Pamatuju si na to, když tu působil a slavil titul. Byl jsem mladší a viděl, jak je to úžasné. Snad se mi tu povede zanechat podobnou stopu.

Neměl trochu prsty v tvém příchodu?
Upřímně, hodně jsme spolu byli kontaktu, když jsem se rozhodoval. Hrál velkou roli v tom, že jsem tady. Jsem mu za to nesmírně vděčný.

Co ti řekl o Liberci?
Jen to nejlepší. A po prvním dni, co jsem tu, jsem si ověřil, že měl pravdu. Né, že bych mu nevěřil, ale přeci jen je lepší si to vždy vyzkoušet sám. Hovořil jen v superlativech a já jsem rád, že jsem na jeho doporučení dal.

Jaká máš očekávání od své první sezony v extralize?
Nad tím jsem ještě nepřemýšlel. Chci se soustředit na přípravu, aby byla nejlepší, jaká může být. Chci mít čistou hlavu a vědět, že jsem udělal vše, co bylo třeba. Ničím jiným si teď nechci zatěžovat hlavu. Očekávání ode mě budou, s tím počítám. Já je mám na sebe ty nejvyšší.

A tvůj program, budeš s týmem celou dobu?
Budu. Chci se tady zorientovat, poznat spoluhráče, trenéry a vidět, jak to tady chodí. Je to pro mě důležité a může to být výhoda. Věřím, že se mi to vyplatí.


Dávid Hrenák během tréninku

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit