Bílí Tygři Liberec

Jayce
Hawryluk

kup si
dres teď
Kanada

Jayce
Hawryluk

Pozice
útočník
Narozen
1. 1. 1996 (28 let)
Výška
180 cm
Váha
89 kg
Hůl
pravá
Zápasy
48
Góly
8
Asistence
16
Body
24
+/-
-6
Trestné minuty TM
30

Profil hráče

Hlavní krůčky k profesionální kariéře udělal sedmadvacetiletý Kanaďan ve WHL, kde Brandon Wheat Kings pravidelně sbíral v průměru více jak bod na zápas. Svými výkony si tak vysloužil nominaci na český Memoriál Ivana Hlinky, kde se svým týmem vybojoval první místo. Následně si odvezl bronz i z mistrovství světa kategorie U18.

Do NHL ho poté v roce 2014 draftovala Florida ve 2. kole. První dvě sezóny strávil na farmě ve Springfieldu, od roku 2018 už ale pravidelně nastupoval za Panthers. Ti ho však už během následujícího ročníku vyměnili do Ottawy, načež to Jayce zkoušel ještě ve Vancouveru. V NHL se ovšem výrazně neprosadil, a tak se rozhodl pro přesun do Evropy, kde strávil jeden rok ve švédském Skellefteå. Minulou sezónu se ovšem vrátil do zámoří, kde nejdříve začal na farmě Ottawy a následně ročník dohrál v Utice, tedy rezervním mužstvu New Jersey.

Jayce Hawryluk má tak na svém kontě zlato z Memoriálu Ivana Hlinky a bronz s mistrovství světa "osmnáctek". Rovněž pozvedl nad hlavu trofej pro vítěze juniorské WHL, kde si vysloužil i nominaci do druhého all-star týmu. V NHL odehrál za tři sezóny 98 utkání, v nichž si připsal dvanáct gólů a patnáct přihrávek.

Související fotogalerie

Související články

Jayce Hawryluk krátce o rozhodující brance

Liberec – Po fyzicky náročném utkání s Třincem se mohli Tygři radovat z první letošní výhry proti tomuto soupeři. Vítěznou trefu si připsal kanadský forvard Jayce Hawryluk, jenž se prosadil poprvé na ledě Home Credit Areny.

Tygři rozhodli vyrovnaný souboj s Plzní v třetí třetině

Plzeň/Liberec - Zápas Tygrů s Plzní nabídl velmi vyrovnanou podívanou, které kralovali hlavně oba brankáři. Ještě před třetí třetinou panovalo vyrovnané skóre, v závěrečné části ale Severočeši zásluhou Jayce Hawryluka utkání zvrátili na svou stranu a nakonec zvítězili 3:1. V libereckém brankovišti poprvé od začátku nastoupil Lukáš Pařík, který se s 32 úspěšnými zákroky stal jednou z ústředních postav duelu.

Hawryluk má svalové zranění. Chybět bude až tři týdny

Liberec - Už během přípravy před startem sezony měli Tygři velkou smůlu na zranění, trable s marodkou se týmu bohužel nevyhýbají ani na začátku extraligy. V utkání s Hradcem Králové se zranila čerstvá posila Jayce Hawryluk, který tak bude libereckým hokejistům chybět dva až tři týdny.

Související videa

OHLASY | Hawryluk: Drželi jsme se plánu, ale selhali jsme v přesilovkách

Jayce Hawryluk: Mé rozhodování hodně usnadnil Ian

Last minute posila Jayce Hawryluk v akci