Bílí Tygři Liberec

Jayce Hawryluk krátce o rozhodující brance

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Po fyzicky náročném utkání s Třincem se mohli Tygři radovat z první letošní výhry proti tomuto soupeři. Vítěznou trefu si připsal kanadský forvard Jayce Hawryluk, jenž se prosadil poprvé na ledě Home Credit Areny.

Středeční dohrávka s Oceláři se dlouho nesla ve znamení taktického boje. Prvního gólu se totiž diváci dočkali až ve druhé třetině, kdy skóre otevřel Michal Bulíř. V závěrečné části na něj navázal v přesilové hře Jayce Hawryluk, jehož trefa se následně ukázala jako vítězná. Třinec sice snížil na rozdíl jediné branky, šelmy ale pojistily své vítězství dvěma zásahy do prázdné klece při soupeřově power-play.

„Myslím, že to byl dobrý zápas. Setkaly se kvalitní týmy a hrálo se ve vysokém tempu. Pomohli jsme si tím, že jsme dali první gól. Poté jsme hráli skvěle a došli si pro výhru,“ vrací se k utkání kanadský forvard.

Právě on vstřelil klíčovou branku, když ve třetí třetině vypálil bez přípravy z levého kruhu a překonal brankáře Kacetla. V tu chvíli disponovali Liberečtí dvoubrankovým náskokem, který už Třinec nezvládl stáhnout. Pro Hawryluka to byla čtvrtá trefa v sezóně a první, jež vsítil na domácím ledě.

Jayce Hawryluk o svém gólu
Bylo příjemné slyšet fanoušky, jak volají mé jméno. Jsem rád, že jsem mohl týmu pomoct k vítězství.

Zkušený útočník přišel pod Ještěd před touto sezónou a jeho začátky v libereckém týmu nebyly jednoduché. V první polovině základní části se totiž hned dvakrát musel vypořádat s dlouhodobějším zraněním. Teď už je ale zdravý a postupně se dostává do ideální formy.

Jayce Hawryluk o vývoji sezóny
Bohužel můj začátek v Liberci nebyl takový, v jaký jsem doufal. Když jsem se dal poprvé dohromady, brzy jsem se zranil znovu. To je ale hokej. Teď už se mohu plně soustředit na mé výkony. Cítím, že jsou zápas od zápasu lepší.

Na povedené střetnutí s Třincem bude moct Hawryluk i celý tým navázat už v pátek. Na sever Čech zavítá další soupeř z nejvyšších pater tabulky – pražská Sparta. Atraktivní duel odstartuje v pátečních 18:00!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

Top 3 okamžiky sezóny: Tisícovka i premiérové branky

Liberec byl první volba. Čeština mi v kabině chyběla, říká po návratu Kváča

Martin Faško-Rudáš a Michal Ivan se představí na mistrovství světa!

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit