Bílí Tygři Liberec

Útok má zvučnou posilu! Bílí Tygři podepsali Tomáše Záborského

Date of publication Author Redakce

Liberec - Jeden z nejproduktivnějších hráčů finské Liigy posledních let Tomáš Záborský posílí Bílé Tygry. Slovenský reprezentant, který má za sebou úspěšné štace v nejvyšší finské soutěži či v KHL se v Podještědí upsal na rok s roční opcí.

Rodák z Trenčína zanechal nejvýraznější stopu ve Finsku, kde se v ročníku 2011/12 stal dokonce nejlepším střelcem a druhým nejproduktivnějším hráčem. V téže sezoně vstřelil také nejvíce vítězných gólů a získal Zlatou helmu pro nejlepšího hráče soutěže. Ve Finsku celkem získal dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili. Stříbro navíc má i ze švédské SHL v dresu Brynäs. Vytoužený titul mu ale zatím v cenné sbírce chybí.

VYJÁDŘENÍ SPORTOVNÍHO MANAŽERA PATRIKA AUGUSTY

„V Tomáši Záborském přivádíme do týmu špičkového útočníka, který má za sebou obrovské zkušenosti z top evropských soutěží, ale i ze zámoří. Tomáš je skvělý střelec, který v průběhu své kariéry dozrál do role univerzálního útočníka se schopnostmi táhnout tým. Poslední roky patří mezi nejlépe bodující hráče svého týmu a my si od něj slibujeme zvýšení útočného potenciálu týmu. Tomáš do Liberce přichází také proto, že touží po týmovém úspěchu, a já věřím, že dobře zapadne do naší organizace a pomůže nám na ledě i mimo něj.“


Profil Tomáše Záborského

Slovenský forvard Tomáš Záborský pochází z trenčínské hokejové školy a svou premiéru za tamní "A" tým si odbyl už v juniorském věku. Poté byl draftován do NHL týmem New York Rangers, jenže do nejlepší ligy světa se bohužel nakonec nepodíval.

Po třech sezónách v nižších amerických soutěžích se tak Záborský vrátil do Evropy, konkrétně do finské Liigy, kde v sezóně 2011/12 dokonce ovládl bodování celé soutěže!

Následně odehrál dva ročníky v ruské KHL, načež se vrátil do země tisíců jezer, kde působil až doposud. Během své finské štace si zahrál i za věhlasné kluby jako HIFK Helsinky nebo Tappara Tampere. Poslední dvě sezony nastupoval za tým SaiPa, ve kterém posbíral skvělých 82 bodů.

Tomáš Záborský má rovněž bohaté zkušenosti i ze slovenské reprezentace, za kterou si zahrál i na olympijských hrách v Soči 2014.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit