Bílí Tygři Liberec

Semifinále Generali Česká Cupu zrušeno, do finále postupují Pardubice a Třinec

Date of publication Author Klub

Liberec - Cesta Bílých Tygrů Generali Česká Cupem je u konce. Vzhledem k výskytu nemoci Covid-19 v tygřím A-týmu a zároveň v kabině Škody Plzeň bylo vedením soutěže rozhodnuto, že se semifinále neodehraje a do finále postoupí Pardubice s Třincem.

S ohledem na nastálou situaci nebylo možné turnaj odehrát v původně plánovaném termínu. „Vzhledem k výskytu nákazy koronavirem v týmech Bílí Tygři Liberec a HC Škoda Plzeň, souvisejícím karanténním opatřením a programu nejvyšší soutěže rozhodlo vedení Poháru Generali České Pojišťovny Tipsport extraligy, že semifinálové zápasy se neuskuteční a ve finále se utkají HC Dynamo Pardubice s HC Oceláři Třinec,“ vysvětlil tiskový mluvčí Českého hokeje.

V kabině Bílých Tygrů byla nemoc Covid-19 diagnostikována u šesti hráčů, zbytek týmu byl z preventivních důvodů poslán do desetidenní karantény. Ještě větší trable řeší v Plzni, kde bylo pozitivně testováno celkem 28 hráčů, členů realizačního týmu či zaměstnanců.

Po oznámení výsledků testování bylo hledáno řešení, které by umožnilo turnaj odehrát v termínu tak, aby Generali Česká Cup co nejméně zasahoval do programu extraligy. Nakonec bylo vedením soutěže ve spolupráci s kluby určeno, že se semifinále neodehraje a do finále tak postoupí Pardubice s Třincem.

S daným rozhodnutím souhlasili všichni čtyři semifinalisté včetně Bílých Tygrů. "Vzhledem k aktuální situaci a vývoji zdravotní situace v klubu uvedený návrh přijímáme," komentoval zrušení semifinále hlavní trenér a sportovní manažer Patrik Augusta.

Domácí zápas s Pardubicemi, který se měl původně uskutečnit v úterý 1. září, je tedy definitivně zrušen. Fanoušci, kteří si zakoupili vstupenky na tento zápas, mají nárok na vrácení vstupného. V případě nákupu vstupenek fyzicky na Rotundě Home Credit Areny je nutné zažádat zde o vrácení vstupného osobně. Fanouškům, kteří zakoupili vstupenky v síti Ticketportal, bude vstupné vráceno automaticky.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

Posezónní výprodej ve fanshopu!

Ronald Knot opouští Bílé Tygry. Nově bude působit ve Finsku

V neděli S rodinou do Vesce!

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit