Bílí Tygři Liberec

Do Liberce přichází na roční hostování Roman Vlach. Tygři si pojistili i beka Kajínka.

Date of publication Author Martin Kadlec

Bílí Tygři hlásí první posilu hráčského kádru pro příští extraligový ročník. Útočné řady Liberce doplní formou ročního hostování zlínský Roman Vlach. Severočeši si dále pojistit služby třiadvacetiletého nadějného beka Davida Kajínka. Ten podepsal novou dvouletou smlouvu.

 
 
 
 
Roman Vlach: Dvaadvacetiletý křídelní útočník je synem bývalého českého reprezentanta, současného kouče Zlína Rostislava Vlacha. V mládežnických kategoriích figuroval Roman ve většině národních výběrů ČR. Svou dosavadní klubovou kariéru spojil prakticky pouze se Zlínem, kde si v uplynulé sezóně připsal 45 extraligových startů, ve kterých zaznamenal 10 kanadský bodů.

 
 
David Kajínek
 
 
David Kajínek: Liberecký odchovanec David Kajínek na sebe výrazně upozorňoval už v juniorském týmu Bílých Tygrů, který vedl jako kapitán. V té době si připsal i několik startů za českou reprezentační dvacítku. Premiéru v nejvyšší české soutěži si odbyl v roce 2008 v dresu Bílých Tygrů na ledě Mladé Boleslavi. V minulé sezóně už se pevněji zabydlel v sestavě Bílých Tygrů a nasbíral 23 extraligových startů.

Ctibor Jech
Vyjádření GM Ctibora Jecha:
"Roman Vlach je rychlonohý útočník, který dovede být důrazný před bránou soupeře a zároveň si dobře plní své defenzivní povinnosti. I když se stále jedná o velmi mladého hráče, věříme, že by Roman mohl být v nadcházející sezóně platnou posilou a řekne si tak o další angažmá v našem týmu.
Co se týká Davida Kajínka, ten v letošní sezóně potvrdil další nárůst výkonnosti. S přibývajícími utkáními v Tygřím dresu ukazoval své přednosti ofenzivního beka a nebýt nešťastného zranění, které ho vyřadilo téměř na polovinu sezóny, mohl si vybudovat ještě pevnější místo v týmu. Věřím, že se David může stát opravdu platným ofenzivním bekem i na extraligové úrovni a proto mu klub nabídnul nový dvouletý kontrakt.“

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit