Bílí Tygři Liberec

Byl to zápas jako v play-off, hodnotí duel se Spartou Michal Řepík

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Souboj prvního a druhého týmu tabulky nakonec Tygrům nevyšel tak, jak by si představovali. V polovině zápasu prohrávali již o tři branky a otočit vývoj už ani přes kontaktní gól Michala Řepíka nedokázali. "Musíme se z tohoto zápasu poučit," ví zkušený forvard.

Jak náročné utkání se Spartou bylo?
Sešly se dva nejlepší týmy extraligy, čemuž myslím hra docela odpovídala. Jak se blíží konec základní části, vypadají zápasy mnohem víc jako play-off, a tak to bylo také tentokrát. Už od začátku tu bylo nasazení z obou stran, ale my jsme udělali nějaké chyby a Sparta je dokázala využít. Otáčet zápas proti tak silnému soupeři je velmi těžké.

Zároveň byl duel plný tvrdých soubojů. Bylo těžké držet nervy na uzdě?
I ta tvrdost odpovídala trochu stylu, jakým se hraje play-off. Takové to tam zkrátka bude. Probereme si, co jsme udělali špatně a na čem musíme pracovat, a půjdeme za tím. Sezona ale touhle prohrou nekončí. Je to samozřejmě škoda, že jsme se Spartou třikrát v řadě prohráli, nicméně teď už se musíme soustředit na další zápasy, dokončit základní část co nejlépe a pak přepnout na play-off.

Mohl bys popsat svou gólovou situaci?
Vybojovali jsme puk za brankou a já házel Vampimu puk mezi kruhy. To je situace, kterou se snažíme často používat. On nahrával Birnymu, ten mi okamžitě posílal puk krosem a já se snažil hned vystřelit. Nějak to tam prošlo a puk skončil až v síti.

Michal Řepík vyváží kotouč

Jinak jste však na brankáři Sparty často selhávali.
Myslím si, že jsme ho úplně tolik neprověřili. Nějaké šance, které jsme si vytvořili, sice pochytal, ale moc jsme se netlačili do branky, nebyli jsme tam dost silní a on tak všechno viděl. A dá se říct, že když střelu viděl, tak ji kryl.

Nedařily se vám ani přesilové hry, byly právě nevyužité početní převahy rozhodující?
Přesilové hry byly z naší strany opravdu špatné. Dvakrát nám dali gól v oslabení a to se v podobně důležitých zápasech zkrátka nemůže stávat. Nesmíme nechat soupeře ujet a vytvořit si v takových situacích tlak. Musíme se z toho poučit.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit