Bílí Tygři Liberec

První zeštíhlení kádru

Date of publication Author eReS

Návrat ze soustředění ve Vysokých Tatrách přinesl první změny v kádru libereckých Bílých Tygrů. V týmu se pro nadcházející, pro Liberec třetí ročník, již nepočítá s útočníkem Lubomírem Korhoněm, jenž přestupuje do Pardubic, dvojice Hájek - Kočí by měla odejít na hostování do Českých Budějovic, resp. Ústí nad Labem.

Lubomír Korhoň tak již nerozšíří svou sbírku jedenapadesáti extraligových utkání v dresu Bílých Tygrů, do nové sezony s ním již trenér Paleček nepočítá. Olomoucký odchovanec, který debutoval v nejvyšší soutěži v osmnácti letech, si vyzkoušel extraligové angažmá také v barvách Zlína a Havířova. V posledně zmiňovaném klubu se v sezoně 2001/02 prostřílel k pětadvaceti brankám a v doprovodné soutěži při Utkání hvězd se stal dokonce nejrychlejším bruslařem celé extraligy.

Díky tomu si vyzkoušel také barvy národního týmu a nadcházející ročník strávil v zahraničí, jmenovitě ve finském Tampere, odkud byl v průběhu sezony uvolněn do švédského HV 71. Loňský extraligový ročník Korhoňovi, podobně jako celému týmu příliš nevyšel. Hbitý útočník si v dresu Liberce připsal jedenadvacet bodů, což je na střelce jeho kalibru málo. Další příležitost a novou motivaci tak nalezne v červenobílém dresu Pardubic, kam odchází na přestup.

Další dva liberečtí hráči se trenéru Palečkovi nevešli do týmu, jenž vstoupí do třetí extraligové sezony od úvodních kol. Pro Miroslava Hájka bude hostování po příchodu ze Slavie vůbec první štací, obránce Václav Kočí již v loňském roce oblékal barvy dnes již prvoligových Českých Budějovic, později se navíc objevil také v Ústí nad Labem, které o jeho služby projevilo zájem i nyní.

Pětadvacetiletý útočník Miroslav Hájek by měl posílit barvy jihočeského klubu, kam si ho do týmu přizval bývalý trenér Bílých Tygrů Josef Jandač. S ním jsme se telefonicky také spojili. "Míra je spolehlivý útočník, jenž může hrát na jakémkoliv postu, navíc se dokáže adaptovat i v cizím prostředí. V Liberci je již dlouhou dobu, hostování jeho kariéře jen prospěje. Potřebuje dostat nový impulz, a ten by mohl v Českých Budějovicích získat," řekl Josef Jandač, jenž se na trejdu podílel.

Hájek, jenž zažil postupovou euforii Bílých Tygrů a spanilou jízdu do extraligy, se nyní bude pokoušet o podobný krok s Jihočechy. "Nemáme zatím tak kvalitní kádr, většina hráčů je již také pod smlouvou. My jsme proto uvítali možnost získat Hájka. Doufám, že nám pomůže v rychlém návratu do nejvyšší soutěže," uzavřel ex-liberecký lodivod.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

Posezónní výprodej ve fanshopu!

Ronald Knot opouští Bílé Tygry. Nově bude působit ve Finsku

V neděli S rodinou do Vesce!

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit