Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři si pojistili Bártu, Bulíře, Bortňáka a Kicu

Date of publication Author Tisková zpráva

Vedení Bílých Tygrů se domluvilo na nových kontraktech s útočníky Michalem Bártou, Michalem Bulířem a Daliborem Bortňákem. Všichni tři mladí hráči podepsali smlouvu na následující dvě sezóny s roční opcí. Klub dále uplatnil smluvní opci i v případě Petra Kicy a šestadvacetiletý útočník tak bude hráčem Bílých Tygrů minimálně v následující sezóně.

 
 
Michal Bárta
 
 
Čtyřiadvacetiletý Michal Bárta hájí barvy Bílých Tygrů už od dorosteneckých kategorií. Svou extraligovou premiéru oslavil jako devatenáctiletý už v sezóně 2006/2007. Pak ale jeho cesta vedla, stejně jako u dalších mladých libereckých talentů, na Tygří farmu do Benátek nad Jizerou. I tady na sebe Michal Bárta upozorňoval stabilně kvalitními výkony a v sezóně 2010/2011 tak přišli další starty za liberecký „A tým“. V letošním roce už Michal Bárta patřil do základní sestavy Tygrů a s bilancí 20 kanadských bodů v 51 zápasech byl šestým nejproduktivnějším hráčem týmu.

 
 
Michal Bulíř
 
 
Michal Bulíř patří ve 20 letech k příslibům libereckého hokeje. Liberecký odchovanec své kvality dokazoval už v mládežnických kategoriích a letos je potvrdil, když se i přes svůj nízký věk postupně prosazoval do základní sestavy výběru trenéra Kalouse. Parádní kousek se Michalu Bulířovi povedl ve čtvrtfinálovém utkání proti HC Mountfield. Ve svém vůbec prvním zápase v play-off zaznamenal mladý útočník hattrick a jednu asistenci.

 
 
Dalibor Bortňák
 
 
Slovenský vytáhlý útočník Dalibor Bortňák se před touto sezónou vrátil do Liberce po tříleté zkušenosti v zámoří. Už v přípravných zápasech si jednadvacetiletý hráč říkal svými výkony o místo v „A týmu“ a nakonec si v této sezóně připsal své první starty v české nejvyšší soutěži. Dalibor nakonec v základní části letošní extraligy nastoupil ke 34 zápasům, kde zaznamenal 4 body za 2 branky a stejný počet asistencí.

 
 
Petr Kica
 
 
Petr Kica je píseckým odchovancem a do týmu Bílých Tygrů se propracoval přes farmu v Benátkách nad Jizerou, kam přestoupil před třemi lety z Berouna. Brzy se stal šestadvacetiletý útočník jedním z nejproduktivnějších hráčů Benátek a vysloužil si pozvánku od Bílých Tygrů. První extraligovou zkušenost tak zažil v roce 2009. Letos už byl Petr Kica součástí liberecké základní sestavy. V základní části nastoupil k 41 zápasům a zaznamenal 5 bodů.

Ctibor Jech
Vyjádření generálního manažera Ctibora Jecha:
Všichni tři mladí hráči, kterým jsme nabídli nové smlouvy, v letošní sezóně bojovali o místo v základní sestavě a po celou sezónu se předváděli v dobrém světle. Především Michal Bárta letos ukázal své střelecké kvality a věříme, že by v budoucnu mohl být opravdu obávaným extraligovým střelcem. Michal Bulíř a Dalibor Bortňák zase skvěle zvládli přechod z juniorské kategorie do „dospělého hokeje“ a i oni mohou být velkým příslibem do budoucnosti.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

Soutěž o vstupenky na MS má vítěze. Kdo pojede na čtvrtfinále?

Posezónní výprodej ve fanshopu!

Ronald Knot opouští Bílé Tygry. Nově bude působit ve Finsku

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit