Bílí Tygři Liberec

V Bellinzoně se Liberec setká s Nedorostovým Novokuzněckem

Date of publication Author Ondřej Flanderka

Prvním soupeřem ve Švýcarsku bude pro Bílé Tygry tým z KHL – ruský Metallurg Novokuzněck. Zápas začíná v Bellinzoně v úterý ve 20:15 a nabídne i pikantní souboj Nedorost vs. Hořava. Oba hráči totiž po konci loňského ročníku vyměnili působiště a nyní se postaví proti svému bývalému klubu.

 
 
Liberec porazil v úvodu přípravy Spartak, poradí si i s Metallurgem?
 
 
V Novokuzněcku na loňskou sezónu v nejlepším nevzpomínají. Tým totiž nasbíral vůbec nejméně bodů z celé KHL a o play-off si mohl nechat jen zdát. Klub založený krátce po druhé světové válce (1949) tak logicky přes léto hodně mění kádr a v příští sezóně by chtěl určitě zaútočit výše. Kabinu opustilo více jak deset hráčů, mezi kterými byli i Miloslav Hořava nebo Jiří Marušák, který zamířil do Mladé Boleslavi. Do zámoří odešel talentovaný brankář Bobrovsky, který si zachytal na juniorském MS v Liberci na přelomu roku 2007/2008 za ruský národní tým.

Metallurg vede od minulé sezóny sedmatřicetiletý Dmitrij Parkhomenko, který dříve v tomto klubu odehrál i několik sezón. Mezi posily, se kterými bude moci v příštím ročníku pracovat, patří vedle Nedorosta i především v Plzni velmi dobře známý Mark Bomersback nebo ex-sparťanský bek Alexandr Jerofejevs. Další dva hráči přišli z Frankfurtu – Kanaďan Ulmer a Američan Angell. Do brankoviště se postaví zkušený Vadim Tarasov, který se do Metallurgu vrací po čtyřech letech v Ufě a jedné sezóně v Nižněkamsku.

 
 
Před rokem se Tygrům první zápas ve Švýcarsku proti Bielu příliš nevydařil.
 
 
Bílí Tygři mohou být zatím s přípravou poměrně spokojeni. Ze čtyř zápasů tři vyhráli a nestačili jen v České Lípě na mistrovské Pardubice, kterým podlehli o gól. V posledním duelu proti Ústí už se navíc bodově prosadila i posila z Metallurgu Miloslav Hořava, který asistoval u obou branek Liberce. Severočeši tak v neděli do Švýcarska mohli odjet dobře naladěni, hráči i trenéři se navíc těší na nové soupeře, se kterými se během sezóny nesetkají.

S Novokuzněckem budou hrát Bílí Tygři poprvé v historii a v té novodobé půjde o šestý souboj liberecký hráčů s týmem hrajícím KHL. Bilanci mají zatím Tygři zápornou: dvě výhry x tři prohry. Vyhrát dokázali Severočeši v roce 2003 doma nad CSKA Moskva a letos v Havlíčkově Brodě nad Spartakem. Naopak v únoru 2006 podlehli doma Chimiku a před rokem na turnaji BSIH nestačili na Petrohrad (0:1) a Dynamo Minsk (1:2, jedinou branku dával Jan Víšek).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

SOUTĚŽ: Kup permici v prvním týdnu a pojeď na čtvrtfinále MS!

O Kapku lepšího hokeje má za sebou nejúspěšnější ročník!

Buď i v nové sezoně TYGR! Permanentky jsou v prodeji

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit