Bílí Tygři Liberec

Radek Matějovský: Pomsta je sladká

Date of publication Author Petr Schultz

L i b e r e c – Do Liberce přišel v polovině prosince z Plzně a ještě netušil, že ve čtvrtfinále play-off se utká s bývalými spoluhráči a dokonce je pošle na dovolenou. Pro Radka Mějovského byla čtvrtfinálová série s Indiány hodně pikantní, vždyť na západě Čech strávil celých sedm sezón. „Hodně moc jsem si přál přejít přes Plzeň,“ zářil radostí liberecký útočník.

Radku, pro Tebe to asi byla hodně pikantní série, protože jsi na západě Čech strávil dlouhých sedm sezón. V listopadu jsi byl ale jako nepotřebný „odložen“ do Liberce. Je to pro Tebe hodně veliká satisfakce?
Určitě. Je to sladká pomsta. Hrozně moc jsem si přál přejít přes Plzeň, ale po těch prvních dvou zápasech jsem moc nevěřil. Nakonec se ale série obrátila a já jsem hrozně moc rád.

 
 
Pro bývalého Indiána Radka Matějovského sezóna neskončila.
 
 
Nechtěl sis dnešní zápas i gólově opepřit?
Určitě. Já jsem měl šance i v Plzni, ale já jsem dřevák a góly nedávám. Jsem ale rád, že jsme vyhráli a nějaké góly jdou stranou.

Co bylo dnes rozhodující?
První třetina, protože v ní jsme si koledovali o debakl. Naštěstí skončila pro nás 1:1 a pak jsme začali hrát naší hru. Plzeň už v závěru neměla síly a my jsme ji přetlačili tak trochu i tím srdíčkem.

Není ten debakl trochu krutý pro Plzeň?
Já si myslím, že si to ani nezasloužili, protože tohle pro ně bylo opravdu krutý. Oni už v závěru sázeli vše na útok a dostávali od nás za to góly.

Máš úsměv na tváři, takže Tě to asi příliš nemrzí.
Já jsem hrozně šťastný a ani trochu mě to nemrzí. Je to takový malý sen.

Liberecký forvard na sebe příliš bodově neupozornil, přesto patřil ke klíčovým hráčům celé série.
Už ve čtvrtém zápase v řadě vás podržel Marek Pinc.
Dnes tam měl několik báječných zákroků. Plzeňský tam už několikrát zvedali ruce a najednou tam vlétla lapačka Marka. Klobouk dolů před jeho dnešním výkonem.

Nebolí Tě po dnešním zápase hlasivky?
Bolí. Já jsem dnes řval celý zápas. Bylo to trochu vyhecované a nejvíc jsem ztrácel hlasivky asi ve třetí třetině, kde jsem řval, že to nemůžeme ztratit. Uklidnil jsem se, až když jsme dali šestý gól. U Plzně totiž člověk nikdy neví. Oni jsou schopni dát tři branky během tří minut. Pro mě to byl dnes hodně emotivní zápas a tím povzbuzováním jsem se dostával do tempa.

Jak je možný, že Liberec takhle přelétl přes Plzeň?
Já si to nedovedu představit. Když jsme prohrávali v sérii 2:0, tak jsem si říkal, hlavně nedostat výprask. Najednou se v nás vzala nějaká síla a urvali jsme to srdcem. Zjistili jsme najednou, že víme, jak na Plzeň hrát. Myslím, že jim odešla obrana a jejich gólman nechytal tak dobře jako ten náš.

Není Ti líto trochu Martina Straky, který táhl Plzeň?
Martina mi je strašně líto, protože vím, co pro Plzeň od léta dělal. Hokejem tam žije, Martin Straka je Plzeň. Je mi líto ale i kluků v šatně, protože tam je dobrá parta. Já jsem si je před sérií příliš nepřál a chtěl jsem dostat ve čtvrtfinále spíše Zlín. Bohužel to ale padlo na Plzeň, a tak jsem si říkal, že se s tím musím nějak poprat.

Který z těch šesti zápasů byl podle tebe nejtěžší?
Vždy se říká, že nejtěžší je poslední krok. Dnes byl těžký, ale rozhodlo vyhrané utkání v Plzni, protože vyhrát na plzeňském ledě je hrozně těžké.

Děkuji za rozhovor a hodně štěstí v další fázi play-off.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

Posezónní výprodej ve fanshopu!

Ronald Knot opouští Bílé Tygry. Nově bude působit ve Finsku

V neděli S rodinou do Vesce!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit