Bílí Tygři Liberec

Dvě nové tváře v Klubu legend. Jaroš a Víšek míří do elitní společnosti

Date of publication Author Klub

Liberec - V samotném závěru základní části Bílí Tygři naposledy v sezoně ocení dvě velké osobnosti libereckého hokeje. Do Klubu legend přijmou současného kustoda a bývalého hráče Stadionu Liberec Jiřího Jaroše, k němu se přidá Jan Víšek, který nechyběl u postupu do extraligy či u zisku dvou bronzových medailí.

V uplynulé sezoně Bílí Tygři vytvořili elitní společnost, která sdružuje největší legendy v historii klubu. Během čtyř inauguračních večerů přijali do Klubu legend celkem dvanáct osobností libereckého hokeje.

Kabinou Bílých Tygrů (a v dřívějších dobách také Stadionu Liberec) ovšem prošla celá plejáda vynikajících hráčů. Dres Liberce obléklo mnoho výrazných osobností, včetně hokejistů světového formátu, stejně jako mnoho srdcařů, patriotů a dříčů, jejichž srdce srostlo s naším klubem i jeho fanoušky. Někteří jsou podepsáni pod největšími klubovými úspěchy let nedávných, jiní zase zachraňovali liberecký hokej v těžkých dobách. Ti všichni ale dres u stropu arény mít nemohou. I proto se Bílí Tygři u příležitosti 20. výročí mezi extraligovou elitou rozhodli založit KLUB LEGEND! V posledním domácím utkání základní části sezony 2023/24 přibudou další dvě jména.

Jiří Jaroš

Dnes už můžeme říct, že Jiří Jaroš je duší libereckého hokeje. V šedesátých a zkraje sedmdesátých let válel za Stadion Liberec a s číslem 10 proháněl obrany soupeřů. V libereckém dresu celkem nastřádal 300 startů. Později hrával také za Frýdlant a starou gardu. V roce 1996 se stal kustodem A-týmu Stadionu, který o rok dříve postoupil do první ligy. Mezi hráči byl “Jura”, jak mu každý říká, vždy velmi oblíbený, a to ať pro svůj smysl pro humor, či pro své veršované pokřiky po vítězných zápasech. Svoji funkci kustoda a maséra plní u Bílých Tygrů dodnes.

Jan Víšek

Odchovanec libereckého hokeje postupně prošel všemi mládežnickými kategoriemi. Ve dvaceti letech v sezoně 2001/02 poprvé nakoukl do A-týmu, podílel se tak na historickém postupu Bílých Tygrů do extraligy. V dalších 14 extraligových sezonách celkem nastřádal 546 startů, ve kterých zaznamenal 168 kanadských bodů. V sezoně 2006/07 dokonce dvakrát naskočil v reprezentačním dresu. Nejvyšší soutěž nikdy nehrál jinde než v Liberci, se kterým získal dvě bronzové medaile.


Získat „vstupenku“ do takového klubu není nic jednoduchého. Jaké jsou požadavky nominace?

  • hráč s vyřazeným číslem u stropu areny
  • kapitán hlavního týmu Bílých Tygrů Liberec či Stadionu
  • výrazný klubový nebo individuální úspěch v dresu Bílých Tygrů či Stadionu
  • minimálně 10 odehraných sezón v dresu Bílých Tygrů či Stadionu
  • mimořádná nominace vedením klubu Bílých Tygrů Liberec

Pro vstup do KLUBU LEGEND musí být splněna alespoň jedna z podmínek uvedených výše. Členství je dále podmíněno tím, že hráč již ukončil aktivní kariéru a oslavil své 40. narozeniny.

V Klubu legend je aktuálně dvanáct jmen. V září 2022 byli jako první přijati Jaroslav Kasík, Jiří Peřina a Ján Lašák. V prosinci téhož roku se vybraná společnost rozrostla o Františka Vozku, jeho syna Tomáše Vozku, a pak také slovenskou legendu Branka Radivojeviče. Stanislav Procházka, Jaroslav Nedvěd starší a jeho syn Petr Nedvěd pak převzali památeční sako za uvedení do Klubu legend v únoru loňského roku. Před úvodním zápasem letošní sezony pak elitní společnost rozšířili Martin Ševc, Aleš Vála a František Blíženec.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

Buď i v nové sezoně TYGR! Permanentky jsou v prodeji

Martin Faško-Rudáš skóroval na mistrovství světa!

Nová sezona startuje! Ceny vstupenek držíme na minimu, prozrazuje marketingový ředitel

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit