Bílí Tygři Liberec

Tohle se nám nemůže stávat, říká po prohře 1:6 s Kometou Ronald Knot

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - První adventní neděle nabídla v Home Credit Areně střet s brněnskou Kometou. Ta šla do vedení už po 24 sekundách hry a již v 8. minutě utkání vedli hosté 3:0. Na počátku prostřední části snižoval skóre Ronald Knot, nicméně Brněnští udeřili v téže periodě ještě třikrát. Liberec tak podlehl Moravanům poměrem 1:6.

Na začátku ročníku se vám dařilo v domácích soubojích, poslední dobou to ale není ono. Jak tuto situaci vidíš?
Je to škoda, na startu sezóny jsme doma hráli dobře. Posledních pár zápasů ale nehrajeme ideálně ani doma, ani venku. Je to špatně a musíme se hodně zlepšit, abychom měli šance sbírat body.

Brno šlo do vedení již v úvodní minutě klání..
Určitě není dobré začít takhle. Chtěli jsme začít aktivně a hrát dobře. Po třech minutách jsme prohrávali už o tři góly, a to není ideální. Hned to samozřejmě nahlodá psychiku. Tohle se nám nemůže stávat, speciálně v takových zápasech jako byl ten proti Kometě. Měli jsme dost času se na to připravit. Nehráli jsme dobře, máme teď ale nějaký prostor s tím něco udělat. Máme dva zápasy do reprezentační pauzy a ty chceme vyhrát.

Jaromír Pérez o podnětech do dalších utkání
Každý zápas si říkáme, že musíme držet taktiku a dělat takové ty věci jako dohrávání soubojů a správné vracení se zpátky. To musíme do příště vypilovat.

Před 25. kolem jste měli druhý nejproduktivnější útok soutěže, zároveň ale nejvíce inkasujete. Čím to podle tebe je?
Těžko říct. Mohlo to skončit 2:1, ale pak dostaneme šest branek. To už je ale asi ve výsledku jedno. Potom přijdou takovéhle zápasy, kde nám to tam napadá. Občas hrajeme takový hurá hokej nahoru dolů, kdy dáme gól, a pak hned dostaneme. V předešlých kolech se nám nepodařilo těsná utkání překlopit na svoji stranu a potom přijde takovýhle výbuch. Možná je lepší, že se nám to stalo teď. Budeme se na to ale muset podívat a připravit se na další zápasy, abychom to zlepšili a už k tomu nedocházelo.

Brněnský Steve Moses vám vsítil ve druhém vzájemném duelu druhý hattrick. Byl na ledě hodně vidět?
Dobře pro něj. Ale nepřišlo mi, že by to sehrávali nějak zvlášť na něj. Prostě se ocitl v těch situacích a dal gól. Měl možná trochu štěstí, ale budiž mu přáno. Já budu doufat, že nám už žádné další nedá.

Ty jsi vsítil jedinou tygří branku, kdy jste vyjeli do útočné třetiny ve všech pěti hráčích proti třem. Jak k takové příležitosti dojde?
Prohrávali jsme 0:3, tak už nebylo moc na co čekat. Řekli jsme si, že jdeme, zkusíme to a podařilo se nám dát gól, což jsme potřebovali. Namísto toho, abychom se ale dostali do tlaku, nebo utkání zdramatizovali, tak jsme v dalších minutách tři branky dostali. A bylo po zápase. Nějaké šance jsme z protiútoků měli, ale neproměnili je. Oni nějaké příležitosti také měli, ale góly z nich dali. Bohužel to napadalo jen na jednu stranu. Nestřílelo nám to přesně, prohráli jsme a je to škoda, ale brzy se hraje znovu a budeme mít další příležitost.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

Posezónní výprodej ve fanshopu!

Ronald Knot opouští Bílé Tygry. Nově bude působit ve Finsku

V neděli S rodinou do Vesce!

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit