Bílí Tygři Liberec

Balinskis se udržel v hlavním týmu Floridy. V noci jej čeká premiéra v NHL

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - Uvis Balinskis, který po vydařené sezoně u Bílých Tygrů podepsal smlouvu s Floridou Panthers, se udržel v hlavním týmu i po přípravném kempu. V noci ze čtvrtka na pátek si tak připíše premiérový start v NHL, kdy Cats rozehrají sezonu na ledě Minnesoty Wild.

Lotyšský obránce byl v loňské sezoně nakonec nejzářivější posilou Bílých Tygrů. V 50 utkáních základní části posbíral 35 bodů za 11 gólů a 24 asistencí, čímž se stal nejproduktivnějším zadákem Tipsport extraligy. Své výkony potvrdil také ve vyřazovací části, kde bodoval sedmkrát v deseti duelech. Nikoho tak nepřekvapilo, že ho jako nedraftovaného hráče oslovila Florida, se kterou podepsal roční smlouvu. Stalo se tak ještě před tím, než se Panteři probojovali podruhé ve své historii do finále Stanley Cupu. Tam nakonec nestačili na Vegas Golden Knights.

Balinskis následně po životní sezoně na klubové úrovni prožil i pohádkovou jízdu na mezinárodní scéně, když Lotyši s ním v sestavě získali senzační bronzové medaile na světovém šampionátu. Tím však jeho úspěšný rok nekončí. Šestadvacetiletý bek absolvoval na jihu Spojených států předsezonní kemp, ve kterém zjevně realizační tým v pěti odehraných utkáních zaujal. Přežil všechny škrty a i díky dlouhodobé absenci hvězdných obránců Aarona Ekblada a Brandona Montoura prožije svůj debut v nejlepší lize světa už v noci ze čtvrtka na pátek. Úvodní buly v Excel Energy Center padne ve 2:00 středoevropského času.

Balinskis ještě v dresu Bílých Tygrů

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

PŘIPOJ SE DO HRY | Až na doraz!

Nejnovější články

VIDEO: Tygři zahájili přípravu předsezónním testováním. Chystá se i led

Michael Krutil: Téměř jsem neváhal. Vím, jak v Liberci dobře pracují s mladými hráči

Liga mistrů zná účastníky následující sezony

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit