Bílí Tygři Liberec

Tygři zahájili finální část přípravy! Na led vyjel kompletní tým

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Po třítýdenním volnu, během kterého se hráči připravovali individuálně, si „A“ mužstvo odbylo první letošní trénink na ledě Home Credit Areny. Trenér Patrik Augusta měl k dispozici kompletní tým, včetně všech letních posil.

V pondělí dopoledne zahájili liberečtí hokejisté finální část letní přípravy na sezónu 2022/23, kterou odstartují 16. září v Hradci Králové. Na ledě se přitom proháněli všichni hráči „A“ týmu, včetně nejčerstvější posily Michaela Frolíka. „Cítil jsem se dobře. Na začátku je samozřejmě trochu těžší se do toho dostat, ale v průběhu tréninku se mi bruslilo lépe a lépe. Snad to tak bude pokračovat,“ svěřil se velezkušený forvard.

„Máme za sebou dovolenou a podle mě bylo na hráčích vidět, že mají chuť do hokeje. Nejdůležitější je, že je celé mužstvo zdravé,“ komentoval první trénink hlavní kouč Patrik Augusta. „Byl jsem na ledě asi po měsíci a nebylo to jednoduché. Vydal jsem ze sebe hodně energie, navíc si k tomu ještě musím zvykat na novou výstroj,“ popisoval svoje pocity brankář Petr Kváča.

Oscar Flynn o prvním tréninku
Poslední čtyři týdny jsem strávil jen na kolečkových bruslích, takže si musím zase zvyknout na ty lední. Kluci ale vypadali dobře, podle mě se první trénink povedl.

Už v průběhu léta jezdili Tygři jednou týdně na led v Letňanech, v Home Credit Areně se ale letos sešli poprvé. A právě v jejich domácím prostředí je čekala i jedna novinka, konkrétně nové mantinely. „Plexiskla jsou vyšší a pocitově mi přišlo, že je hřiště užší, i když je pořád stejné. Více to teď připomíná arény v NHL. Hlavní je, že je to nyní pro hráče bezpečnější,“ dodával Kváča na setkání s novináři, které měli hráči na programu po tréninku.

„Postupně pro hráče do programu zařadíme i odpolední nácvik dovedností, také chceme zapracovat na některých taktických věcech. Naším úkolem je nyní nachystat mužstvo na 16. září,“ vysvětlil Augusta na závěr plány přípravy.


Poprvé se s týmem sešli také Uvis Janis Balinskis (vpravo) s Michaelem Frolíkem (vlevo)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit