Bílí Tygři Liberec

Hokejová exhibice s charitativním podtextem

Date of publication Author Jan Mráček, Jan Rachota

Fanoušci libereckého hokeje se mohli v sobotním večeru kochat krásnými hokejovými akcemi. Na led Tipsport areny se totiž sjela hokejová esa naší země. Sehráli zde exhibici s Bílými Tygry, která byla poděkováním fanouškům za loňskou přízeň a zároveň měla charitativní podtext. Zástupcům dětských domovů byl totiž předán výtěžek aukce dresů, výnos ze vstupného a částkou 150 000 přispěla firma Syner. Dohromady částka činila téměř půl milionu korun. Utkání se zúčastnili také hokejisté, kteří v minulém ročníku oblékali dres s tygrem na prsou. Oslovili jsme tedy Aleše Kotalíka, Radima Vrbatu a JIřího Fischera, aby se nám naposledy svěřili s dojmy, které jim liberecké působení přineslo.

Před utkáním liberecký klub poděkoval několika hráčům a trenérům, kteří před třemi lety pomohli týmu do extraligy. Poté už se mohlo začít. Patnáct mistrů světa, pět olympijských vítězů a dva držitelé prstenu za triumf ve Stanleyově poháru - ti všichni vyjeli v sobotním podvečeru na led Tipsport Areny. Z kádru letošních mistrů světa nastoupilo dvanáct zlatých hochů.

Od začátku utkání měl převahu tým Mistrů světa, šlo však o exhibici, a tak se dobře bavili i fanoušci Bílých Tygrů. Utkání nakonec skončilo přesvědčivým vítězstvím Mistrů 10 : 6.

Bílí Tygři Liberec - Mistři světa 6:10 (0:3, 3:5, 3:1)

Branky a nahrávky: 29. Pabiška (Jiří Hanzlík), 40. Plodek (Rataj), 45. Rataj (Šmíd), 57. Rataj (Šmíd, Plodek), 59. Vaic (V. Novák, Podkonický), jeden gól za vítězství v dovednostních soutěžích - 16. Průcha (Richter), 16. Hemský (P. Nedvěd), 18. Martin Straka (T. Kaberle, Reichel), 25. Kotalík (Hemský), 26. P. Nedvěd (Hemský), 27. Ručinský (Martin Straka, Reichel), 37. Průcha (Hemský), 38. Vašíček (Šlégr), 40. Průcha (Hemský), 50. R. Vrbata (Kotalík).

Rozhodčí: Hrubý - Podrazil, Kájínek. Vyloučení: 0:0 Diváci: 3500.

Ohlasy po zápase:

Aleš Kotalík

Aleši, jaký byl návrat do Liberce? Nepřepadla tě tak trochu nostalgie?

Jsem strašně rád, že si na mě tady vzpomněli a pozvali mě do toho týmu. Strašně rád jsem viděl kluky z Liberce. Přijel jsem už včera, abych si to tady pořádně užil, protože to, co jsem v Liberci za ten rok prožil, na to nikdy nezapomenu. Poznal jsem tady skvělé lidi, skvělé hokejisty, viděl jsem, že v Liberci funguje tým skvěle - od nejvyššího člověka až po posledního človíčka. Nebýt toho nešťastného zranění, které mě připravilo o část sezóny, hodnotil bych loňskou sezónu ještě pozitivněji.

Co říkáš na novou halu, jak se ti v ní hrálo?

Je to fantastické, je to parádní hala, je postavená v NHL stylu, chybí akorát to horní patro, které je ale v našich podmínkách v podstatě zbytečné. Je to vyústění práce těch lidí, kteří pro liberecký hokej pracují. Je vidět, že se liberecký klub ubírá k nejvyšším příčkám.

Jak sis ten dnešní zápas užil?

Bylo to ve volnějším tempu, hrálo se hodně pro lidi. Bylo vidět hodně parádních kombinací a šancí, gólmani zachytali super...Myslím si, že to bylo hezké. Je dobře, že se takové akce dělají a mělo by jich být co nejvíce.

Zůstaneš třeba v kontaktu s některým z hráčů Liberce?

Určitě si budeme volat, zůstaneme v kontaktu. Na internetu budu sledovat výsledky Bílých Tygrů, tenhle klub se mi zapsal hodně do hlavy a do srdce!

Radim Vrbata

Jaké máš ze zápasu pocity?

Bylo to pěkné zahrát si zase v Liberci, potkat se znovu s klukama a to všechno v nové hale. Myslím si, že na výsledku až tak nezáleží, hlavně že jsme se sem sjeli a mohli pobavit diváky.

Jaké pro tebe bylo rozhodování jestli zůstaneš v extralize, nebo zamíříš zpět do NHL?

NHL je stále nejprestižnější soutěží na světě, jsou tam ti nejlepší hráči. Za ty tři roky, které jsem tam odehrál, jsem si tam nějaké postavení vybojoval a nechtěl bych to zahodit tím, že bych tu zůstal.

Až si za rok vzpomeneš na Liberec, jaké ty vzpomínky budou?

Jenom ty nejlepší! Ta sezóna tady se nám povedla, každý den v kabině byla sranda a pohoda. Myslím, že nejsem sám, že i ostatní kluci z NHL, kteří v Liberci loni působili, budou vzpomínat v dobrém. Opravdu nemůžeme říci nic špatného.

Jiří Fischer

Jirko, jaký byl návrat do Liberce?

Až do dnešního dne jsem neměl možnost být v nové hale, naposledy jsem tu byl na konci sezóny, když tu nebyly interiéry, ale jen beton. Takže to byl první zážitek - člověk přijede, obrovský nápis Tipsport Arena, vypadá to úplně jinak, než když byla hala rozestavěná. I vnitřek - kabina domácích i hostí - to je něco neuvěřitelného. Myslím si, že je teď v Čechách úplně nejlepší. No a k zápasu - nevím, kolik dnes bylo diváků, slyšel jsem něco mezi 3 000 - 4 000, ale atmosféra byla vynikající. Snad to bude pokračovat i pro kluky do sezóny...

Jaké vzpomínky na Liberec si odvezeš do Ameriky?

Bronzové! smích Velice kladné, samozřejmě. Díky zranění jsem neodehrál celou sezónu, ale od té doby, co jsem přišel, tak se nám docela dařilo, měli jsme vynikající tým a skvělou partu. Dopadlo to, jak to dopadlo. Všichni litujeme, že jsme neporazili Pardubice, ale takový je bohužel hokej. Vzpomínky jsou vynikající. Město je naprosto krásný. Jako kluk jsem tu byl na několika turnajích, ale město jsem si tenkrát nemohl prohlédnout, nebyl na to čas. Teď jsem bydleli blízko zoo, tak jsme hodně chodili s přítelkyní a se psem k jezírku v lese za zoologickou. Vůbec jsme dělali hodně procházek, na Ještědu jsme byli několikrát. Strašně moc se nám tady líbilo, už i proto to bylo pro nás jednodušší. Přítelkyně je Američanka a neměla dlouhodobou zkušenost s pobytem v České republice, protože sezóna v Americe je dlouhá. Libecká organizace nám vyšla ve všem naprosto vstříc. Takže vzpomínky si odvážím ty nejlepší!

Kluci děkujeme a v NHL hodně štěští!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

SOUTĚŽ: Kup permici v prvním týdnu a pojeď na čtvrtfinále MS!

O Kapku lepšího hokeje má za sebou nejúspěšnější ročník!

Buď i v nové sezoně TYGR! Permanentky jsou v prodeji

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit