Bílí Tygři Liberec

Tomáš
Galvas

kup si
dres teď
Česká republika

Tomáš
Galvas

Pozice
obránce
Narozen
11. 2. 2006 (18 let)
Výška
177 cm
Váha
70 kg
Hůl
levá
Zápasy
35
Góly
2
Asistence
5
Body
7
+/-
7
Trestné minuty TM
10

Profil hráče

Tomáš Galvas na sebe poprvé upozornil v sezóně 19/20, kdy sehrál jedenáct duelů za olomoucký dorost. V té době mu bylo teprve dvanáct let. Postupem času prorazil a stal se stabilním hráčem hanácké U17. V pouhých patnácti letech dostal šanci v juniorské extralize. Minulou sezonu v této kategorii sehrál dvacet zápasů, ve kterých si připsal jedenáct bodů za gól a deset asistencí.

Za své výkony si vysloužil pozvánku na letošní Hlinka-Gretzky cup, na kterém sehrál pět utkání a vybojoval s českou osmnáctkou stříbrnou medaili. Českému obránci však nebyly reprezentační srazy cizí ani před tím, neboť už v minulosti dvakrát reprezentoval českou U17 a následně i U18. Tomáš pochází ze známého rodu Galvasů. Jeho otec Lukáš nastoupil v extralize k více jak 1000 utkání, jeho bratr Jakub to dotáhl až do NHL, kde šestkrát naskočil za Chicago Blackhawks. Od nové sezony se ale rozhodl pro návrat do Evropy a nastupuje za švédské Malmö Redhawks.

Související fotogalerie

Související články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Liberec - Den po úspěšné generálce se Slováky odkryl hlavní trenér osmnáctky David Čermák finální složení mančaftu, který se zakrátko představí na letošním světovém šampionátu. V nominaci figurují i jména dvou libereckých beků – Adama Krále a Tomáše Galvase.

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Liberec - Dlouhé období závěrečné přípravy české reprezentace do 18 let na mistrovství světa je tady, tým zahájí první soustředění ve středu 27. března v Buly Aréně v Kravařích. Trenér David Čermák na něj pozval 23 hráčů včetně Tomáše Galvase a Adama Krále.

Musíme navázat na výkon z prvních dvou třetin, říká po Plzni Galvas

Liberec – Svěřenci Valdemara Jiruše vlétli do prvního předkola proti plzeňské Škodovce velmi aktivně a po prvních dvou periodách vedli 5:3. V závěrečném dějství ale dokázali hosté vyrovnat, což poslalo klání do nastaveného času. V něm byli Západočeši šťastnější. Celý duel zhodnotil Tomáš Galvas, který také zmínil, na co musí junioři navázat směrem k dalším střetnutím.

Související videa

OHLASY | Galvas: Odpočineme si a uděláme to Spartě ještě těžký

Lukáš Derner: S Olomoucí čekám urputný boj, rozhodnou detaily

TOP 5 | ÚNOR | Sólo Tomáše Filippi