Bílí Tygři Liberec

Oscar
Flynn

kup si
dres teď
Česká republika

Oscar
Flynn

Pozice
útočník
Narozen
19. 4. 1999 (25 let)
Výška
174 cm
Váha
75 kg
Hůl
levá
Zápasy
52
Góly
19
Asistence
26
Body
45
+/-
16
Trestné minuty TM
53

Profil hráče

Přestože jeho jméno může lehce klamat, Oscar Flynn je Čech. Britskému otci a české matce se sice narodil v Burnley, pouhý měsíc poté se však se svou maminkou přestěhoval do její rodné vlasti. Třiadvacetiletý útočník hokejově vyrostl v nedaleké Mladé Boleslavi, kde také v sezóně 2017/18 poprvé okusil dospělý hokej. Pevné místo v „A“ týmu Středočechů si vydobyl už o rok později, kdy v extralize nastoupil ke třiceti duelům.

Životním pro něj byl ročník 2020/21, v němž si v 50 zápasech připsal dvanáct gólů a stejný počet asistencí. Svými výkony si také vysloužil pozvánku do národního týmu, s nímž odehrál dvě přípravná střetnutí. Uplynulý rok byl součástí výměny mezi Bruslaři a Zlínem, kdy k Beranům odešel na hostování. Ještě v průběhu sezóny se ovšem vrátil do svého mateřského klubu. V létě poté přišel přestup pod Ještěd, kde ovládl tabulku střelců a zařadil se mezi hlavní opory mužstva.

Související fotogalerie

Související články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Liberec – Už minulý ročník byl pro Bílé Tygry významný z hlediska dlouhodobého procesu výchovy mladých hráčů. Výrazně na sebe totiž upozornili Adam Najman s Ocarem Flynnem, kteří se probojovali na klíčové role v sestavě. V této sezóně na své výkony navázali a co je pro Liberec ještě lepší, o slovo se hlasitě přihlásili i další mladíci!

Oscar Flynn obdržel disciplinární trest na čtyři zápasy

Liberec – Útočník Oscar Flynn bude libereckému týmu chybět čtyři duely. Disciplinární komise mu tento trest udělila za faul na sparťanského Michala Moravčíka.

Měli jsme neklid v zakončení, v některých situacích se musíme polepšit, říká Flynn

Praha/Liberec - V úvodním střetu se Spartou vedly postupně oba celky, větší část ale museli Tygři dotahovat. Vyrovnat na 2:2 se podařilo Michalu Bulířovi v čase 58:05, i přes značné šance ale v prodloužení rozhodli o svém vítězství v dovednostní disciplíně Pražané. „V nájezdech jsme do toho nevletěli ideálně a nedali gól. Musíme se připravit na další utkání a v některých aspektech se polepšit,“ komentuje začátek série Oscar Flynn.

Související videa

OHLASY | Bulíř: Nasazení a chuť si musíme přenést i do druhého zápasu

TOP 5 | ÚNOR | Sólo Tomáše Filippi

OHLASY | Rychlovský: Facek jsme už dostali dost, v této fázi sezony je to něco šíleného