Bílí Tygři Liberec

Michal
Ivan

kup si
dres teď
Slovensko

Michal
Ivan

Pozice
obránce
Narozen
18. 11. 1999 (24 let)
Výška
185 cm
Váha
82 kg
Hůl
levá
Zápasy
60
Góly
4
Asistence
12
Body
16
+/-
12
Trestné minuty TM
18

Profil hráče

Michal Ivan začal svou hokejovou kariéru ve Zvolenu, který ho vychoval pro dospělý hokej. Svou premiéru za tamní áčko si odbyl již v sezóně 2015/16, načež se stal plnohodnotnou součástí zvolenského týmu. Ještě v juniorském věku ovšem přestoupil do zámoří.

Konkrétně si vybral mužstvo Acadie-Bathurst Titan a hned se podílel na zisku titulu v kanadské juniorské lize QMJHL, načež jeho tým ovládl i závěrečný turnaj CHL. Během svých mládežnických let navíc pravidelně reprezentoval Slovensko na šampionátech U18 i U20.

Po dosažení hokejového dospělého věku se Michal Ivan vrátil do Evropy, kde jednu sezónu strávil v Pardubicích. Po jednom roce v extralize se vrátil do Zvolena, v jehož dresu se stal mistrem slovenské ligy, načež přišla i pozvánka na mistrovství světa v Rize. Pokračovat v kariéře se poté mladý bek rozhodl ve městě pod Ještědem, kde po dvou povedených sezónách podepsal nový kontrakt do roku 2025.

Související fotogalerie

Související články

Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do Česka vrací po devíti letech. Chcete zažít atraktivní podívanou, jako tomu bylo v roce 2015? Praha i Ostrava totiž očekávají příjezd velkých jmen!

Tygří dominance! U15 míří do čtvrtfinále

Liberec - Zatímco první zápas série devátých tříd s Hradcem přinesl na ledě soupeře naprosto vyrovnanou podívanou, domácí odveta přinesla zcela jiný příběh. Bílí Tygři od první minuty dominovali a diktovali tempo hry. Už v úvodní třetině se šestkrát prosadili a v ofenzivně laděném představení poslali do hradecké klece jedenáct puků. Ve čtvrtfinále se Liberec utká s Karlovými Vary,

Jaroslav Vlach: Konečně jsme ukázali play-off hokej

Olomouc/Liberec - První krok k obratu Tygři zvládli. Třetí zápas předkola nabídl další napínavou podívanou, kterou Liberečtí rozhodli dvěma góly v třetí třetině, a stav série tak snížili na 1:2. Velkou měrou se na vítězství podílel i Jaroslav Vlach. „Ukázali jsme charakter a dokázali jsme to otočit. Zatím to je ale jen jedno vítězství, v neděli na to musíme navázat," burcuje zkušený útočník.

Související videa

OHLASY | Filippi: Celý zápas jsme jen dotahovali. Teď se musíme připravit na předkolo

OHLASY | Vlach: Musíme být lepší v detailech. Ty rozhodují zápasy proti nejlepším

TOP 5 | LISTOPAD | Královské ručičky