Bílí Tygři Liberec

Jakub
Klepiš

kup si
dres teď
Česká republika

Jakub
Klepiš

Pozice
útočník
Narozen
6. 5. 1984 (39 let)
Výška
186 cm
Váha
89 kg
Hůl
pravá

Profil hráče

Zkušený útočník je odchovancem pražské Slavie a již od sedmnácti let pravidelně nastupoval za mládežnické reprezentace, s nimiž se podíval i na světové šampionáty kategorií U18 a U20. Ještě v juniorském věku si odbyl premiéru v extralize, načež odešel zkusit štěstí do zámoří. Dokonce si připsal přes šedesát startů za Washington Capitals, většinu času ale strávil v AHL.

Po návratu do Evropy nejdříve vyhrál titul se Slavií, načež odešel do KHL, kde s Ufou dvakrát oslavil zisk Gagarinova poháru. Do Česka se vrátil v sezóně 2015/16 a po krátkém angažmá v Třinci zamířil do Mladé Boleslavi, kde působil dalších pět ročníků. Po jednoroční štaci v Brně se následně upsal Bílým Tygrům.

Jakub Klepiš má také bohaté zkušenosti z mistrovství světa, kterých má na svém kontě celkem pět. Z šampionátu 2010 má navíc zlatou medaili.

Související fotogalerie

Související články

Zápas nabitý šancemi převážilo na svou stranu Kladno, Tygři padli 2:3

Kladno/Liberec - Souboj Tygrů s Rytíři nabídl zajímavou podívanou s mnoha šancemi na obou stranách a ani jeden z maskovaných mužů se ve své úřadovně nenudil. Liberečtí v utkání dvakrát vedli, zlom ale nastal před jeho polovinou, kdy poslal Kladenské poprvé do vedení Jakub Klepiš. Severočeši již na trefu kladenského forvarda nedokázali odpovědět, a tak odjíždí z ČEZ stadionu bez bodového zisku.

Tygři si pojistili služby šesti hráčů. V Liberci naopak končí Klepiš

Liberec – Mladíci Jakub Rychlovský, Adam Klapka, Jan Štibingr a Sebastian Čederle budou nadále součástí soupisky Liberce. Totéž platí i pro zahraniční beky T.J. Melancona a Michala Ivana. Naopak zkušený útočník Jakub Klepiš pod Ještědem končí.

Od začátku jsme do toho šlápli, těší Klepiše. Zákroky Kváči? Wow!

Liberec - Gól, asistence a parádní výkon. Jakub Klepiš ve čtvrtém utkání série se Spartou zářil a výrazným způsobem přispěl k tomu, že se čtvrtfinále v pondělí vrátí do O2 areny. "Dáme do toho všechno," hlásí zkušený matador.