Bílí Tygři Liberec

Jaroslav
Pavelka

kup si
dres teď
Česká republika

Jaroslav
Pavelka

Pozice
brankář
Narozen
12. 9. 1993 (30 let)
Výška
187 cm
Váha
91 kg
Hůl
levá

Profil hráče

Jaroslav Pavelka je odchovancem hradeckého Mountfieldu. Během svých mládežnických let se pravidelně objevoval v juniorských reprezentacích a objevil se i na mistrovství světa U18. Taktéž si dvě sezóny zahrál v kanadské juniorské lize OHL.

Poté se vrátil zpět do Hradce, kde začal sbírat první zkušenosti se seniorským hokejem. Do branky Mountfieldu se na delší dobu poprvé dostal na konci ročníku 2017/18, kdy mimo jiné pomohl svému týmu vyřadit ve čtvrtfinále Bílé Tygry. V dalším ročníku už se v bráně Východočechů objevoval pravidelně.

Následně se Pavelka poprvé v kariéře stěhoval do jiného extraligového klubu, když vyslyšel lákání Plzně. Kvůli zdravotním problémům, které ho trápily celou sezónu, ale nakonec nenastoupil do žádného zápasu. A tak přišel přestup pod Ještěd, kde vytvořil brankářské duo s Petrem Kváčou.

Související fotogalerie

Související články

Na tým jsem hrdý! Teď si můžu hodit kopýtka nahoru, říká kariéru končící Šmíd

Praha/Liberec – Páté čtvrtfinále přineslo dlouhý souboj, jehož délka se protáhla až na tři prodloužení. Ve 104. minutě utkání ukončil tygří pouť ve vyřazovací části Tomáš Pavelka. Druhé nejdelší klání v historii samostatné české extraligy má ale o něco více smutnou koncovku. Poslední zápas klubové kariéry totiž odehrál Ladislav Šmíd. Ve svém závěrečném představení strávil na ledě více jak 41 minut a stanovil tak nový rekord play-off.

Drama až do konce a skvělý Pavelka! Liberec vydřel výhru nad Třincem

Liberec – Nervydrásající utkání nabídlo pohledný hokej od obou týmů, na gól si ale diváci museli počkat až do závěrečného dějství. Na trefu Jakuba Klepiše už poté Oceláři nestihli reagovat a Tygři tak získali velmi důležité tři body. Vynikající výkon předvedl brankář Jaroslav Pavelka, jenž udržel své první čisté konto v sezóně!

Proti Třinci to bylo o jednom gólu, říká Jaroslav Pavelka

Liberec - Bílí Tygři navázali na domácí úspěchy a porazili třinecké Oceláře 2:0. Na vítězství se významnou měrou opět podílel gólman Jaroslav Pavelka. Liberecký maskovaný muž zneškodnil všechny střelecké pokusy a připsal si svoji první nulu v sezóně. Navíc zaznamenal i asistenci na gól do prázdné brány.