Bílí Tygři Liberec

Daniel
Bukač

kup si
dres teď
Česká republika

Daniel
Bukač

Pozice
obránce
Narozen
29. 4. 1999 (24 let)
Výška
196 cm
Váha
95 kg
Hůl
pravá

Profil hráče

Mladý obránce Daniel Bukač se narodil v Mostu, s hokejem začal ale o něco západněji, konkrétně v Chomutově. Zde působil až do staršího dorostu a vedlo se mu velmi dobře, obzvlášť v sezóně 2014/15, kdy si v třiatřiceti zápasech připsal na beka velmi úctyhodných dvacet šest bodů. Zaslouženě si tak v ten samý ročník odbyl premiéru v reprezentačním dresu v kategorii U16.

U Pirátů poté už ale strávil pouze jeden rok, načež se rozhodl pro odchod do zámoří. Angažmá získal v kanadském týmu Brandon Wheat Kings, jenž hraje WHL. V sezóně 2016/17 se mimo jiné podíval i na mistrovství světa hráčů do osmnácti let, kde ale vinou zranění odehrál jediné střetnutí. I tak jeho výkony v dresu Brandonu stačily na to, aby byl draftován.

Na výběru talentů po něm sáhli v sedmém kole Boston Bruins, které měl už od mala rád díky Zdenu Chárovi. O tom, že byl vybrán do nejslavnější ligy světa, se mimochodem dozvěděl na parkovišti u supermarketu ve svém rodném městě.

V následujícím roce již nedostával v Brandonu tolik prostoru, a tak se v létě 2018, kdy absolvoval i nováčkovský kemp Bostonu, rozhodl pro přesun do klubu Niagara IceDogs. V něm se ukazoval ve velmi dobrém světle, za což si vysloužil nominaci na světový šampionát juniorů. Poté přišla další změna. Daniel Bukač se vrátil zpět do Čech, kde bude nastupovat v tygřím dresu.

Související fotogalerie

Související články

Posila Daniel Bukač: Nabídka Bílých Tygrů? Neváhal jsem!

Liberec - Nejnovější tváří v kabině Bílých Tygrů je obránce Daniel Bukač. Poslední tři roky strávil v zámořských juniorských soutěžích, zahrál si i na posledním mistrovství světa do 20 let. Nyní se již tento urostlý bek rozkoukává v novém prostředí. "Můj cíl? Makat a zlepšovat se," hlásí.

Obranné řady Bílých Tygrů vyztuží nadějný bek Daniel Bukač

Liberec - Dvacetiletý Daniel Bukač prožije své premiérové angažmá v české extralize u Bílých Tygrů Liberec. Juniorský reprezentační obránce se s vedením libereckého klubu domluvil na tříletém kontraktu s dobou trvání do 30. 4. 2022.

Prohlášení ČSLH a APK k výrokům pana Bukače a Černoška

Po veřejných prohlášeních předsedy CAIHP Marka Černoška a trenéra Luďka Bukače st. o poměrech v českém, především mládežnickém, hokeji, reagovaly také oficiální hokejové instituce v ČR ČSLH a APK. Jejich veřejná prohlášení si můžete přečíst v tomto článku.