Bílí Tygři Liberec

Adam
Najman

kup si
dres teď
Česká republika

Adam
Najman

Pozice
útočník
Narozen
7. 1. 2001 (23 let)
Výška
180 cm
Váha
84 kg
Hůl
levá
Zápasy
58
Góly
13
Asistence
38
Body
51
+/-
4
Trestné minuty TM
6

Profil hráče

Adam Najman pochází z hokejové rodiny, jeho dědečkem je legendární Josef Augusta, jeho strýcem pak nynější liberecký kouč Patrik Augusta. Adam se narodil v Jihlavě, kde také s hokejem začínal. Zejména v tamním dorostu patřil mezi hlavní opory svého týmu a pravidelně reprezentoval Českou republiku.

Před sezónou 2018/19 se rozhodl pro přestup do Liberce, kde navázal na povedené výkony z Jihlavy a zařadil se do sestavy prvoligových Benátek. Ve stejném ročníku dokonce poprvé nakoukl i do extraligy, když za Tygry odehrál dva zápasy.

V následující sezoně už nastoupil do devíti extraligových duelů a zaznamenal i první asistenci, stále ale ještě většinou oblékal dres Benátek. To se změnilo až v ročníku 2020/21, kdy si za A tým Liberce připsal 37 startů. Vidět byl hlavně v závěru základní části, kdy vinou několika zranění získal místo v druhé formaci. V té odehrál i play-off, kde patřil mezi nejpříjemnější překvapení sestavy Bílých Tygrů a významně se tak podílel na zisku stříbrných medailí. Během následujících sezón se vypracoval mezi hlavní liberecké opory s vyvrcholením v podobě ovládnutí týmového bodování.

Související fotogalerie

Související články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Liberec – Už minulý ročník byl pro Bílé Tygry významný z hlediska dlouhodobého procesu výchovy mladých hráčů. Výrazně na sebe totiž upozornili Adam Najman s Ocarem Flynnem, kteří se probojovali na klíčové role v sestavě. V této sezóně na své výkony navázali a co je pro Liberec ještě lepší, o slovo se hlasitě přihlásili i další mladíci!

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Liberec - Po šesti sezonách v organizaci Bílých Tygrů se s Libercem loučí třiadvacetiletý útočník Adam Najman. Jeho další kroky směřují do Finska, kde se na rok upsal Ilves Tampere.

TOP 3 individuální výkony: První hattrick i jedenáctibodová porce

Liberec – V dalším díle rubriky TOP 3 přinášíme výběr těch nejlepších individuálních výkonů v uplynulém ročníku. Připomenout si tak můžete nevídaný kousek Tomáše Filippi i povedený večer Adama Najmana.

Související videa

Daniel Král: Děkuji trenérům, že mi věřili. Nabral jsem díky tomu spoustu zkušeností

OHLASY | Najman: Byly to vyrovnané zápasy. Šance, které jsme neproměnili, nás teď mrzí

SESTŘIH | Góly Bílých Tygrů v předkole proti Olomouci