Bílí Tygři Liberec

Lukáš
Pařík

kup si
dres teď
Česká republika

Lukáš
Pařík

Pozice
brankář
Narozen
15. 3. 2001 (23 let)
Výška
193 cm
Váha
98 kg
Hůl
pravá
Zápasy
8
Střely
185
Zásahy
167
Úspěšnost (%) %
90.27
Průměr
3.06
Trestné minuty TM
0

Profil hráče

Lukáš Pařík začal svou kariéru mezi Letci v Letňanech. Zde také poprvé v sezóně 2014/15 nakoukl do mladšího dorostu. Tento ročník si ještě moc nezachytal, zato ten další už patřil mezi opory mužstva a výrazně se podílel na postupu Letňan do play-off.

V sezóně 2016/17 už pravidelně nastupoval převážně za starší dorost, přestože věkově stále patřil do toho mladšího. Celý rok si navíc udržoval úspěšnost zásahů nad 92%. Za své výkony se dočkal patřičné odměny, když byl povolán do „A“ týmu Letňan, se kterým se pokoušel o postup do druhé ligy.

Letos už bude talentovaný brankář nastupovat v dresu Bílých Tygrů, nám nezbývá než doufat, že se mu bude dařit.

Související fotogalerie

Související články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

Liberec - Letošní sezóna Tygrů nabídla přehlídku pohledného ofenzivního hokeje, mnohdy se ale zaskvěli také liberečtí mladíci v bráně. Gólmanský trojlístek Daniela Krále, Dávida Hrenáka a Lukáše Paříka na sobě ale nedával svůj věk znát a nejednou držel tým svými zásahy ve hře. Který z jejich zákroků vyberete jako ten vůbec nejlepší?

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Liberec - Na konci ledna se Marek Zachar vrátil do Liberce výměnou na hostování do konce sezony za gólmana Lukáše Paříka, který naopak zamířil do hradeckého Mountfieldu. Teď se po konci smlouvy na východě Čech dohodl na dvouletém kontraktu s Bílými Tygry.

Zachar: Chci se vrátit k hokeji, který jsem tu předváděl

Liberec - Po sezoně a půl je z Marka Zachara zase Tygr. V rámci výměny přišel z Hradce Králové za Lukáše Paříka a jak sám říká, nemůže se dočkat, až opět naskočí v libereckém dresu. Rychlonohý forvard by měl pod Ještědem zvýšit konkurenci v ofenzivě před play-off. Sám věří, že zapadne do systému trenéra Filipa Pešána. "Tygři hrají kombinační a rychlý hokej, který se mi moc líbí. Záviděl jsem, jakým stylem hrají," říká.

Související videa

TOP 5 | LEDEN | Gólmani kralují

Marek Zachar: Chci se vrátit k hokeji, který jsem tu předváděl

OHLASY | Knot: Špatně jsme začali, pak se to s námi vezlo