Bílí Tygři Liberec

Petr
Gajda

kup si
dres teď
Česká republika

Petr
Gajda

Pozice
útočník
Narozen
11. 10. 2003 (20 let)
Výška
188 cm
Váha
85 kg
Hůl
pravá
Zápasy
6
Góly
0
Asistence
0
Body
0
+/-
0
Trestné minuty TM
2

Profil hráče

Petr Gajda se stal součástí liberecké hokejové akademie v roce 2016 a napříč kategoriemi se prokousal až do libereckého áčka, za které poprvé naskočil v sezoně 2023/24 v prvním přípravném zápase proti Mladé Boleslavi. To ovšem nebyla jeho první zkušenost s dospělým hokejem. Už od roku 2019 hrál Gajda za prvoligové týmy v Chance lize, nejprve za Benátky nad Jizerou a následně za Stadion Litoměřice.

Během své dosavadní kariéry také hájil české reprezentační barvy napříč mládežnickými kategoriemi, a to včetně účasti na neoficiálním mistrovství světa kategorie U17, World Hockey Challenge, kde národní tým vybojoval bronz. V sezoně 2021/22 byl také součástí libereckého juniorského výběru, který v play-off obsadil stříbrnou příčku.

Související fotogalerie

Související články

Ze srdce mi spadl obrovský kámen, usmívá se Gajda po srovnání série

Brno/Liberec - Junioři ve čtvrtfinále play-off sehráli druhý vzájemný duel s Kometou Brno. Po pondělní prohře dokázali srovnat sérii na 1:1, výhra se však neobešla bez dramatu. Tygři ztratili třígólové vedení a utkání nakonec dospělo až do samostatných nájezdů. "Zkazili jsme si to sami," komentuje výkon Petr Gajda, střelec úvodní branky zápasu.

Junioři vezou z Boleslavi tři body, vyrovnanou bitvu rozhodl Gajda

Mladá Boleslav/Liberec - Svěřenci Valdemara Jiruše se v rámci 19. kola představili na ledě rivala z Mladé Boleslavi. Zápas prvního s druhým zůstal po čtyřiceti minutách nerozhodný, a tak musela rozhodnout třetí třetina. V ní Libereckým vystřelil výhru Petr Gajda. Bílí Tygři tak i nadále okupují první příčku západní skupiny a po výhře 4:3 si do ní připisují další tři body.

V závěru nám chyběly síly, mrzelo po Fribourgu Borise Žabku

Yverdon/Liberec - Prvním protivníkem na La Coupe des Bains byl HC Fribourg-Gotterón, se kterým však Tygři padli v úplném závěru klání. Skvělý výkon předvedl útočník Petr Gajda, který suploval na pozici beka. "Gajdič to zvládl výborně, patří mu velká pochvala," řekl asistent trenéra Boris Žabka.