Bílí Tygři Liberec

Ondřej
Bláha

kup si
dres teď
Česká republika

Ondřej
Bláha

Pozice
brankář
Narozen
21. 8. 1992 (31 let)
Výška
185 cm
Váha
75 kg
Hůl
levá

Profil hráče

Ondřej Bláha se narodil 21. 8. 1992 v Českých Budějovicích, kde také hokejově vyrostl. Postupně prošel všemi mládežnickými kategoriemi a propracoval se až do prvního týmu Jihočechů. Debut v dresu Motoru si odbyl 10. 9. 2014 v utkání proti Třebíči. Brankář, který ve volných chvílích rád hraje tenis nebo squash, už také oblékl dres národního týmu, když Českou republiku reprezentoval v kategorii U-17.

Stabilními výkony v dresu Motoru si jihočeský odchovanec řekl o pozornost extraligových týmů. V loňské sezóně byl na hostování v Pardubicích, na začátku letošního ročníku zase vypomáhal pražské Spartě. Ani v jednom z klubů ale do soutěžního utkání nezasáhl.

Premiéru v české nejvyšší soutěži si tak připsal 4. 12. 2016, kdy hájil branku Bílých Tygrů v zápase s Plzní. Bláha kromě působení u A-týmu libereckých Tygrů nastupuje také za prvoligové Benátky nad Jizerou.

Související fotogalerie

Související články

Juniorka v napínavém utkání přemohla Spartu po samostatných nájezdech

Liberec - Zápas liberecké dvacítky s pražskou Spartou nabídl atraktivní podívanou se spoustou šancí na obou stranách. V třetí třetině to už vypadalo, že Tygři získají tři body, necelou minutu před koncem však vyrovnal Marek Bláha. Rozhodnout nakonec musely samostatné nájezdy, ve kterých o bonusovém bodu pro domácí rozhodl Petr Šafařovský.