Bílí Tygři Liberec

Jakub
Šedivý

kup si
dres teď
Česká republika

Jakub
Šedivý

Pozice
obránce
Narozen
10. 5. 2003 (20 let)
Výška
185 cm
Váha
87 kg
Hůl
levá
Zápasy
1
Góly
0
Asistence
0
Body
0
+/-
0
Trestné minuty TM
25

Profil hráče

Talentovaný obránce začínal s hokejem v jihočeském Táboře, už od mladšího dorostu ale nastupoval za Bílé Tygry. Šedivý dal o sobě hodně vědět v sezóně 2018/19, kdy si v dorostu připsal skvělých 27 kanadských bodů v 33 utkáních, čímž si vysloužil i první pozvánku do národního týmu.

V následujícím ročníku se stal kapitánem liberecké sedmnáctky, častěji ale nastupoval za dvacítku. Zároveň se zařadil mezi klíčové opory české reprezentace do sedmnácti let, za kterou odehrál hned 31 zápasů. Kromě toho se poprvé dostal do kontaktu se seniorským hokejem, když si připsal pět startů za Benátky.

V sezóně 2020/21 už Jakub Šedivý za Benátky nastoupil do 23 utkání. Účastnil se i mistrovství světa do 18 let, kde dokonce plnil roli kapitána. Následující ročník už okusil i první starty v extralize a od té doby nastupuje střídavě za Tygry a mužstva v nižší soutěži.

Související fotogalerie

Související články

Dvořák je zraněný, z hostování se vrací Šedivý

Liberec - Středeční vyšetření potvrdilo původní diagnózu. Jakub Dvořák odešel ze souboje s Robertem Kousalem se zlomenou klíční kostí. Tygrům tak bude chybět až šest týdnů. Do týmu se naopak vrací z hostování Jakub Šedivý.

Obránce Jakub Šedivý míří na hostování do Českých Budějovic

Liberec – Bílí Tygři oznamují první změnu na soupisce v průběhu této sezóny. Mužstvo dočasně opustí Jakub Šedivý, který bude dva měsíce hostovat v Českých Budějovicích.

Tolik vyloučení si nemůžeme dovolit, mrzí po prvním finále Šedivého

Liberec - Finálová série DHL extraligy juniorů začala v Home Credit Areně zápasem, který budou svěřenci Richarda Loba chtít rychle hodit za hlavu. Nepodali totiž ani zdaleka výkon podle svých představ a padli 1:4. "Musíme uznat, že Plzeň byla ve všem lepší," neschovává se obránce Jakub Šedivý.