Bílí Tygři Liberec

Vrátil jsem se domů, rozhodovalo srdce, říká Michal Bulíř

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - Během jednoho týdne Bílí Tygři přivedli druhou výraznou ofenzivní posilu. Z ruského Magnitogorsku se vrátil Michal Bulíř, který si v minulém ročníku vystřílel nabídku do KHL za pouhých 11 zápasů. Teď přichází s velkou chutí navázat s Tygry na úspěchy z předchozích sezon. "Chci týmu pomoct k dalšímu úspěchu," praví odhodlaně.

Vracíš se zpátky do Liberce, jak se to seběhlo?
Skončil jsem poměrně brzy v Rusku a měl jsem nějakou dobu na to rozmyslet se, kam bych šel. Chtěl jsem zůstat v zahraničí, ale nedopadlo to. Něco tam bylo rozjednané, ale nakonec to padlo. Měl jsem nabídky i z jiných extraligových týmů, ale nakonec jsme se domluvili s Libercem. Jsem rád, že se můžu vrátit tam, kde jsem doma. Teď budu chtít hlavně pomoct týmu k nějakému úspěchu.

Uvažoval jsi, že bys v rámci extraligy zamířil jinam?
Když dostanete dobrou nabídku, tak nad tím přemýšlíte. Na druhou stranu hrálo velkou roli srdce a to, že jsem tady doma. To bylo klíčové.

Loni ti fantasticky vyšel úvod sezony. Bylo by fajn to zopakovat, co?
Takovýhle start zopakovat bude hodně těžký. Není to ani můj hlavní cíl. Chci být platný v celé základní části i v play-off, aby se došlo tam, kam si všichni představujeme.

Tygři se v uplynulé sezoně stali podruhé v historii vicemistry. Sledoval jsi jejich výkony na dálku?
V Rusku jsem koukal v podstatě na všechny zápasy, když to bylo možné. Myslím si, že kluci měli fantastickou sezonu, což dokázali tím druhým místem. Ve finále to měli těžký, bohužel Třinec byl o pár krůčků asi napřed. Na druhou stranu stříbro je taky úspěch. Budu doufat, že tahle nastolená cesta bude pokračovat.

Ty sám máš za sebou první zahraniční štaci. Cítíš, že tě to posunulo dál?
Byla to pro mě obrovská zkušenost a jsem hrozně rád, že jsem to šel zkusit. Byl jsem strašně spokojený s klubem a s tím, jak tam všechno fungovalo. Bylo to tam na vysoké úrovni. Jediný, co mě mrzelo, že jsem tam odcházel jako centr, a pak jsem nastupoval na pravém křídle. To mi tam úplně nesedělo. Jinak jsem si ale zvykl na tamní prostředí a byl jsem šťastný.

Naposledy jsi se v reprezentaci zranil na kempu před startem MS. Bude i tohle pro tebe motivace, abys zabojoval o národní dres?
Je to pro mě určitě jedna z priorit, abych mohl být v národním týmu. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet, ale chci si opět říct o šanci v reprezentaci.

Ještě než obuješ brusle, čeká tě fotbalová exhibice v Rozstání, kde býváš kapitánem. Bylo i tohle pro tebe lákadlem?
Bude to zajímavý, já už nepočítal s tím, že letos nastoupím. Najednou jsem tu a budu hrát. Fotbal mám strašně rád a do Rozstání jsem se vždycky těšil. Věřím, že se budeme bavit my i fanoušci.

Po sezoně se tu trochu obměnil kádr. Na koho se nejvíce těšíš?
To se dá těžko konkretizovat. Znám tady skoro všechny kluky, kromě některých posil. Ale třeba zrovna s Rosťou Maroszem se známe. Jsem rád, že se potkáme v jednom klubu. Hodně se těším na lidi kolem toho týmu, ať už na kustody, kteří tu pro nás dělají pohodu, tak na všechny ostatní, kteří se o nás starají. Vracím se do známého prostředí a vím, co mě čeká.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit