Bílí Tygři Liberec

Vítej zpátky, extraligo! Tygři v taháku prvního kola absolvují křest ohněm

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Téměř půl roku museli fanoušci šelem čekat na extraligové utkání. Dlouhý půst je u konce a modrobílí zajíždějí na západ Čech, kde se pokusí vyzrát na plzeňskou Škodovku. Ta do zápasu půjde s parádními výkony ze skupinové fáze Ligy mistrů v zádech, svěřence trenéra Pešána tak zcela jistě nebude čekat nic jednoduchého! Úvodní buly padne přesně v pátečních 17:30.

Posily se v přípravě osvědčily

Štáb Filipa Pešána si přes léto znovu musel poradit s odchodem několika důležitých článků sestavy. Bylo tím pádem zapotřebí kádr vhodně doplnit! V libereckém brankovišti tedy budeme opět vídat Marka Schwarze, jenž byl součástí zlatého týmu. Defenzivu vyztužily příchody perspektivních beků Matěje Stříteského a Tomáše Hanouska. Stejně tak oblékne dres s tygrem na prsou mohutný Kanaďan Taylor Doherty!

Tři velice zvučná jména posílila také útočné řady. Vrátil se totiž taktéž staronový Tygr Jakub Valský, kterého doplnily příchody Radana Lence a Libora Hudáčka. Všechny nové tváře se v přípravném období osvědčily. Vyjímal se především Libor Hudáček, jenž s přehledem pokořil hranici bodu na utkání! Zřejmě nejvíce si fanoušky stihl získat vyrovnávací brankou, kterou v čase 59:59 poslal do prodloužení přestřelku s rivalem z Mladé Boleslavi.

Libor Hudáček o svém příchodu do Liberce

"Nabídek jsem měl víc. Nakonec jsem vybíral mezi dvěma kluby, Libercem a Brnem. Vybral jsem si Liberec, protože se mnou trenér komunikoval každý den a cítil jsem od něj velký zájem. Také jsem si říkal, že Kometa to potřetí za sebou nemůže vyhrát. (smích) Doufám, že jsem si vybral správně a že Brnu tuhle sezónu titul sebereme."


Švýcarská mise a snová generálka

Jelikož letos pod Ještěd vůbec poprvé nezavítala hokejová Liga mistrů, hledali trenéři jinou cestu, jak poměřit síly v soubojích proti celkům ze zahraničí. A alternativu nalezli velice zajímavou! Šelmy totiž koncem srpna zamířily na švýcarský turnaj Coupe des Bains. Nejprve zdolaly Ženevu, když uspěly v prodloužení. Podobně těsné byly taktéž souboje s Fribourgem a Lausanne, nicméně tentokráte už v závěru rozhodovali ve svůj prospěch soupeři.

Spravit si chuť Liberečtí mohli v posledním testu před startem extraligy. Doma přivítali Chomutov, a již během úvodní třetiny dali jasně najevo, že jsou připraveni. Konečné skóre se zastavilo na hodnotě 5:1! Dvěma góly se blýskl nový kapitán Petr Jelínek a stejný kousek se vydařil také Jakubu Valskému. Modrobílí vyučovali v přesilovkách, ze sedmi možností je hned čtyřikrát ukončili předčasně gólem. Trefy se navíc urodily po parádních akcích.

Ladislav Šmíd uniká soupeři

Plzeňská jízda Ligou mistrů

Západočeši se na extraligu naladili skvostnými výkony v základní skupině Champions Hockey League. Mají za sebou čtyři utkání, ve kterých absolvovali dvojici duelů se švýcarským Luganem a loňským mistrem soutěže, Jyväskylou z Finska. Ačkoliv se jednalo o nelehký los, indiáni vždy naplno bodovali a s předstihem si zajistili prvenství ve skupině.

Plzeňští hokejisté disponují také letos velice silnými ambicemi. V týmu došlo k několika změnám, avšak ne pouze v negativním slova smyslu. Celek ze západu Čech do svých řad zlákal také jedno, fanouškům českého hokeje velice známé, jméno. Do Plzně totiž zamířil dlouholetý reprezentant Jiří Novotný, jenž si v zápasech Ligy mistrů okamžitě získal post centra první útočné formace.

Ladislav Šmíd uniká soupeři

Atraktivní střetnutí

Souboj na plzeňském ledě bude zcela jistě patřit mezi hlavní lákadla úvodního ligového kola. Oba celky myslí na nejvyšší cíle a vzájemné měření sil tedy poslouží jako důležitý a užitečný ukazatel. V minulém ročníku se ve vzájemných setkáních vedlo lépe Plzni, která z pozice lídra základní části ovládla tři ze čtyř zápasů. Tygří výhra je ovšem nejčerstvější, šelmy v rámci 51. kola zvítězily 4:0.

Svěřence trenéra Filipa Pešána nečeká jednoduchá mise, ale na liberecké straně panuje velké odhodlání, vzájemná bilance je navíc mírně nakloněna právě v jejich prospěch. Tak držte palce!

Bílí Tygři Liberec versus HC Škoda Plzeň

Počet zápasů: 64
Bilance: 29 – 4 – 3 – 6 – 22
Skóre: 179:181

Poslední vzájemný zápas, jenž Tygři ovládli v závěru loňské základní části, si můžete připomenout v následujícím videu. Povede se Liberci něco podobného?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit