Bílí Tygři Liberec

Tygři v pátek odstartují trip na ledě Vítkovic. Zapíší třetí výhru po sobě?

Date of publication Author Jiří Sameš

Liberec – Bílí Tygři v pátek, 25. ledna, odstartují na ledě týmu Vítkovice Ridera dvouzápasový trip. Budou mít přitom možnost zaznamenat třetí výhru v řadě za sebou.

Krátké představení soupeře

Vítkovice Ridera v tuto chvíli v tabulce Tipsport extraligy najdeme na třetí pozici se ziskem 70 bodů. Z dosavadních 40 zápasů vytěžili bilanci 21-2-3-14.

Ostravané se aktuálně mohou pochlubit skvělou formou. Za posledních 10 zápasů totiž hned osmkrát zvítězili, přičemž nasbírali celkem 23 bodů. Doma, ve své Ostravar Aréně, mají navíc momentálně osmizápasovou vítěznou šňůru.

Poslední utkání hokejisté Ridery sehráli ve středu, 23. ledna, kdy na domácím ledě udolali Olomouc 7:6 po samostatných nájezdech. V dovednostní soutěži mimochodem zazářil útočník Šimon Stránský.

„Takový zvláštní zápas, ale tak to někdy bývá. Jsme samozřejmě strašně rádi, že jsme urvali dva body. Myslím si, že jsou zlaté,“ řekl po utkání s Olomoucí Stránský.

„K hokeji se moc vyjadřovat nebudu, protože to byl příšerný zážitek. Čeho si ale cením je, že máme zlaté dva body. V této fázi sezony je každý bod důležitý, takže se nám tyto dva hodí,“ přidal své postřehy Pavel Trnka, asistent trenéra.

Produktivitě Vítkovic vládne útočník Ondřej Roman, jenž má na svém kontě v 39 zápasech celkem 36 kanadských bodů – 11 gólů, 25 asistencí. V kanadském bodování soutěže mu patří páté místo. Nejlepším střelcem mužstva je s 16 góly útočník Radoslav Tybor.

Hlavní personou týmu Jakuba Petra je ale bezesporu obránce Jan Výtisk. V Radegast indexu má na svém kontě 212 bodů – nejvíce z celé extraligy. V 40 zápasech jinak bývalý kapitán Tygrů vstřelil tři góly a posbíral celkem čtyři kanadské body.

Brankář Patrik Bartošák v letošní sezoně odchytal 38 zápasů – nejvíce v lize. Připsal si v nich 22 výher a zaznamenal průměr obdržených branek 2.16, procentuální úspěšnost zákroků 93.57. V minulém utkání však v 23. minutě po třetím inkasovaném gólu střídal.

Po Kometě Tygři zvládli i atraktivní souboj s Třincem

V úterý, 22. ledna, měli Tygři na programu dohrávku 30. kola s Oceláři z Třince. Duel se zdál být po 40 minutách jasnou záležitostí, jelikož šelmy vedly 3:0. Slezané ovšem během první poloviny závěrečné periody dokázali svou ztrátu smazat. Nastavení však nakonec v čase 58:07 odmítl útočník Libor Hudáček, který využil přesilovku a zajistil modrobílým barvám druhou výhru po sobě.

„Dvě třetiny jsme soupeře v podstatě k ničemu nepustili. Hráli jsme skvěle,“ pochvaloval si po zápase s Třincem Hudáček.

„Ve třetí třetině soupeř ukázal svou kvalitu, dal góly v přesilovkách. Na konci jsme ale využili přesilovku my, díky čemuž jsme získali tři důležité body,“ doplnil autor vítězné trefy.

Dva góly proti Ocelářům vstřelil útočník Tomáš Filippi. Jednou se střelecky prosadil útočník Marek Kvapil.

„Myslím, že jsme si tři body zasloužili za první dvě třetiny. Nedali jsme jim moc šancí a hráli to, co jsme chtěli. V závěru jsme našli cestu, jak vyhrát, což nás ohromně těší,“ zhodnotil utkání Filippi.

Liberečtí hokejisté si díky výhře 4:3 nad Oceláři polepšili na 72 bodů, přičemž se tak bodově dotáhli na čelo tabulky. Zároveň zapsali, jak už bylo výše uvedeno, druhou výhru po sobě a osmou výhru za posledních 10 zápasů.

„Jsem rád, že vyhráváme. Myslím si, že celkově hrajeme krásný hokej. Držíme se nahoře tabulky a děláme lidem radost,“ libuje si brankář Roman Will.

„Celá naše organizace je obklopena dobrými lidmi. Proto se nám tak daří,“ dodává.

Speciální týmy

V hokeji se dost často stává, že utkání rozhodnou tzv. speciální týmy – přesilová hra, hra v oslabení. Tygři i Ridera se přitom letos v obou těchto aspektech hry mohou pyšnit velmi dobrými čísly.

Liberec zvládl využít 41 přesilových her, přičemž má procentuální úspěšnost využití 23.43 – nejlepší počin v lize. Vítkovice dokázali zhodnotit 27 početních výhod.

Při hře v oslabení patří Severočechům druhé místo – 87.18% ubráněných přesilovek soupeře. Ostravané jsou v tomto ohledu jen těsně za nimi na třetí příčce – 86.59% ubráněných přesilovek soupeře.

Bílí Tygři Liberec vs HC Vítkovice Ridera

Počet zápasů: 65
Bilance: 31 – 3 – 3 – 5 – 23
Skóre: 182:174

V úvodním vzájemném zápase letošní sezony, 21. října, Tygři na ledě Vítkovic prohráli 4:6. Ve druhém utkání, 7. prosince, se jim už vedlo mnohem lépe. Mezi domácími mantinely totiž soupeře zdolali 4:0.

Páteční duel je v pořadí třetím. Poslední, čtvrté vzájemné střetnutí mezi oběma týmy je na programu v úterý, 5. března, v Home Credit Areně.

V následujícím sestřihu si můžete připomenout poslední vzájemný zápas.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit