Bílí Tygři Liberec

Tygři míří do Plzně. Přivezou z půdy lídra tabulky body?

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Třízápasovou šňůru venkovních duelů zakončí Bílí Tygři v neděli od 16:30 na ledě Plzně. Podaří se jim zastavit letošní extraligové suverény? Po posledním domácím duelu jim mají co vracet.

Letošní suverén

Plzni vychází probíhající ročník náramně. Vždyť Indiáni dosud vládnou s výrazným náskokem extralize a kráčejí tak za Prezidentským pohárem. Přesto se jim po druhé reprezentační přestávce poněkud přestalo dařit, vždyť ve druhé polovině prosince hned tři z pěti zápasů Plzeňští prohráli.

Využily toho Vítkovice, které se díky vítězné šňůře na špičku tabulky dotáhly a po středečním prvním zápase v kalendářním roce se tak náskok Plzně ztenčil na pouhých osm bodů. Po souboji s ostravským celkem pro změnu v současnosti o osm bodů za Indiány zaostává královéhradecký Mountfield. Západočeši by nejraději odrazili ataky všech pronásledovatelů a opět navýšili svůj bodový rozdíl.

Radost hráčů Plzně

Velkou měrou jim k tomu dosud pomáhá produktivní ofenziva Plzně. Vždyť Milan Gulaš s Tomášem Mertlem vévodí kanadskému bodování soutěže. Indiánům se tedy podařilo vyrovnat se ztrátou kanonýra Dominika Kubalíka, který v průběhu ročníku zamířil do Švýcarska.

Venkovní mizérie pokračuje

Proti nejlepší ofenzivě extraligy se v neděli postaví Bílí Tygři, kteří mají zároveň nálepku jednoho z nejčastěji inkasujících celků, vždyť pouze Chomutov zatím dostal více branek. Na ledech soupeřů jim dokonce patří v tomto ohledu primát. Není divu, ve venkovním prostředí se v tomto ročníku Tygrům zkrátka nedaří.

Dosud jediným týmem, z jehož ledové plochy se náš tým vracel se třemi body, zůstává Jihlava. Právě zde v pátek teprve podruhé v tomto ročníku zvítězili venku s plným bodovým ziskem. Zato doma Bílí Tygři bodují, což předvedli i v dosud posledním domácím duelu s Pardubicemi, který ovládli po parádním obratu ve třetí třetině 4:3. Pokud by se počítaly pouze výsledky z domácích duelů, patřilo by Tygrům třetí místo, což je oproti předposlední příčce z venkovních utkání značný kontrast.

Petr Kolmann v souboji jeden na jednoho

O to větší vzpruhou by pro šelmy byl případný triumf na ledě prvního týmu tabulky. Proti Plzni se zatím našemu celku v tomto ročníku nedaří, v obou případech zatím na Indiány Bílí Tygři nestačili. Venku prohráli 1:5, doma následně 2:5.

Podaří se Bílým Tygrům odplata? Zápas s Plzní se odehraje v neděli od 16:30.

Bílí Tygři Liberec versus HC Škoda Plzeň

Počet zápasů: 62
Bilance: 28 – 4 – 3 – 6 – 21
Skóre: 173:177

V dosud posledním vzájemném utkání podlehli Bílí Tygři Indiánům 2:5. Připomenout si tento zápas můžete v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit