Bílí Tygři Liberec

Střelec mistrovského gólu se vrací pod Ještěd! Martin Bakoš bude v nadcházejícím ročníku opět Bílým Tygrem

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Bílí Tygři hlásí zvučnou ofenzivní posilu! Útočník Martin Bakoš, se po roční anabázi v KHL vrací zpět pod Ještěd. Šikovný sedmadvacetiletý útočník strávil v Liberci sezony 2014/15 a 2015/16 a výraznou měrou se podílel i na premiérovém mistrovském titulu Bílých Tygrů.

Byl to právě Martin Bakoš, který v předminulé sezóně ve druhém prodloužení šestého finále s pražskou Spartou přesnou trefou odstartoval zlaté oslavy. S vedením libereckého klubu se slovenský reprezentant dohodnul na jednoletém kontraktu. V uplynulé sezóně působil Martin Bakoš v dresu nováčka KHL čínském Kunlunu Peking, kde ve 47 zápasech 22 kanadských bodů a pomohl týmu k postupu do play-off.

„Jsme rádi, že se Martin rozhodl pro návrat do Liberce. Po odchodu některých opor jsme potřebovali tým doplnit především o kvalitního útočníka s pravým držením hokejky, který je silný a efektivní v zakončení. Martina rovněž využijeme v přesilových hrách. Věřím, že naváže na výkony, jaké v Liberci předváděl v mistrovské sezoně.“


Profil Martina Bakoše

Martin Bakoš se narodil a hokejově vyrůstal ve Spišskej Novej Vsi. Ovšem už v dorostenecké kategorii dostal nabídku z bratislavského Slovanu. Tady se pevně zabydlel nejprve v sestavě juniorského týmu a v roce 2007, tedy už ve svých 17 letech, dostal šanci také v nejvyšší slovenské seniorské soutěži. Za A tým Slovanu Bratislava ale začal Martin Bakoš pravidelně nastupovat „až“ v sezóně 2009/2010.

Díky svým nadprůměrným výkonům zůstal v kádru týmu ze slovenské metropole i po vstupu Slovanu do KHL, ale v nabité konkurenci nedostával tolik prostoru na ledě, i v pozici hráče třetího či čtvrtého útoku se ale dokázal prosazovat. V průběhu sezonu 2014/15, zamířil do Liberce a hned se stal jedním z pilířů ofenzivy. Ve stejném roce také poprvé nakoull do seniorské reprezentace Slovenska, když se představil na Německém poháru.

Ročník 2015/16 se do historie Bílých Tygrů zapsal zlatým písmem a Martin Bakoš se pod prvním titulem podepsal velmi silně. Byl to totiž právě on, kdo rozsekl závěrečné šesté finále ve druhém prodloužení. Zdálo se, že šikovný útočník bude pokračovat v Liberci i nadále, nicméně nakonec neodolal lákavé nabídce z čínského klubu Kunlun Peking a zamířil do KHL. Po roční zkušenosti se však rozhodl pro návrat zpět pod Ještěd.

Svou stopu Martin Bakoš zanechal i ve slovenském národním týmu. Pravidelně nastupoval už za výběr dvacetiletých. V hlavní reprezentaci zatím odehrál 35 zápasů včetně účasti na mistrovství světa 2016. Z nominace na světový šampionát v Paříži a Kolíně nad Rýnem v roce 2017 vypadl až na poslední chvíli.

Martin Bakoš po triumfální trefě Připomeňte si nejzářivější moment Martina Bakoše v libereckém dresu

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit