Bílí Tygři Liberec

Štědrý den minulostí, zpět na led! Tygři na druhý svátek vánoční zavítají do Chomutova

Date of publication Author Jiří Sameš

Liberec – První utkání po vánoční přestávce Bílí Tygři sehrají ve středu, 26. prosince, na ledě Pirátů z Chomutova. Pokusí se přitom zabojovat o pátou výhru za posledních šest zápasů.

Krátké představení soupeře

Piráti Chomutov se aktuálně v tabulce Tipsport extraligy nachází na třinácté příčce, přičemž na svém kontě po 27 odehraných zápasech mají celkem pouze 23 bodů. Jejich bilance je 6-1-3-17.

Mužstvo z Ústeckého kraje vstupuje do utkání proti Tygrům se dvěma výhrami za uplynulé tři zápasy. V posledním duelu ovšem podlehlo na ledě Mountfieldu Hradec Králové 0:5.

„V utkání s Mountfieldem jsme dělali špatná rozhodnutí a nabídli jsme jim díky našim chybám šance, které využili. Soupeř výborně bruslil a byl agresivní, což nám dělalo velké problémy. Sportovně musím uznat, že jsme na ně neměli,“ sdělil po vysoké prohře asistent trenéra Pirátů, Jan Šťastný.

Nejproduktivnějším hokejistou Chomutova je útočník Vladimír Růžička, který v 27 zápasech zaznamenal za osm gólů a 13 asistencí celkem 21 kanadských bodů.

Do vánoční přestávky Tygři z druhého místa

Tygři šli do vánoční přestávky z druhého místa. Za dosavadních 28 zápasů dokázali posbírat celkem 52 bodů – bilance 15-2-3-8. Nestačili tak pouze na Oceláře z Třince, kteří zvládli nasbírat celkem 60 bodů. Oproti celku ze Slezska mají ale liberečtí hokejisté jeden zápas k dobru.

Jak už bylo uvedeno výše, mužstvo Filipa Pešána má ve středu možnost získat pátou výhru za posledních šest zápasů. Za uplynulých pět zápasů totiž zaznamenalo čtyři výhry a jednu porážku.

V posledním duelu před Vánocemi šelmy porazily mezi domácími mantinely HC Dynamo Pardubice 3:1. O góly našeho týmu se přitom postupně postarali útočníci Marek Zachar, Petr Jelínek a Tomáš Filippi. Filippi si mimochodem v utkání připsal ještě jednu asistenci. Brankář Roman Will zaznamenal celkem 25 úspěšných zákroků, přičemž byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

„Odehráli jsme extrémně těžké utkání. Tyhle zápasy okolo Vánoc nejsou vůbec jednoduché. Vím, že jsme nehráli moc pěkný hokej, ale našli jsme cestu k vítězství, což je strašně důležité," řekl po výhře nad Pardubicemi trenér Pešán.

Roman Will si zahrál na Ježíška

I přes nabitý program před Vánocemi si brankář Roman Will našel čas a udělal obrovskou radost trojici věrných tygřích fanoušků. Skrytý v kostýmu tygřího maskota k nim zavítal domů a nadělil jim zážitek na celý život.

Více: Roman Will si zahrál na Ježíška a překvapil rodinu věrných fanoušků

Bílí Tygři Liberec vs Piráti Chomutov

Počet zápasů: 22
Bilance: 10-3-0-5-4
Skóre: 60:44

Poslední vzájemný duel odehráli Tygři s Chomutovem v pátek, 2. listopadu. Na domácím ledě přitom soupeře porazili těsně, 2:1. Góly vstřelili útočníci Tyler Redenbach, Marek Kvapil. Will předvedl celkem 22 úspěšných zákroků.

Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit