Bílí Tygři Liberec

Souboj prvního s posledním. Tygři míří na led pardubického Dynama

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Bílí Tygři si ve středeční dohrávce připsali velmi cenný skalp, když na domácím ledě skolili rozjetou Plzeň. Po pouhém dni volna je však čeká další utkání a opět to nebude nic jednoduchého. Svěřenci trenéra Filipa Pešána se představí na ledě Pardubic, které nemají co ztratit.

Stop!

Po zisku cenného bodu na ledě Vítkovic zavítali Liberečtí na Spartu, kde po bojovném výkonu zvítězili 2:1. Ve středu je poté čekala další těžká zkouška, když před svými fanoušky vyzvali rozjetou Plzeň.

Indiáni se po návratu Jana Kováře ze zámoří nadechli a začali stoupat tabulkou. Z deseti zápasů, které předcházely tomu pod Ještědem, prohráli pouze jediný a nastříleli v nich celkem osmačtyřicet gólů.

Lukáš Krenželok u utkání s Plzní:

"Přišlo mi, že ze začátku jsme měli více ze hry. Hrálo se nahoru dolů. Poté byla pasáž plná vyloučení a trestů. Kouskovalo to hru a bylo to takové nepříjemné. Několikrát jsme se tam rozčilovali a dostali pár desítek. Řekli jsme si, že na to zapomeneme a že budeme ve třetí třetině nervově vyrovnaný mančaft. Povedlo se. Šli jsme do toho srdíčkem a zvládli jsme to."


Šelmy však Západočechům vystavily stopku a plzeňské střelce umlčely. Vyhrocené střetnutí přineslo mnohá vyloučení a dlouhé čekání na první trefu. Tu nakonec vstřelili v sedmačtyřicáté minutě Tygři, kteří nakonec zvítězili 4:0. Velkou zásluhu na vítězství měl mimo jiné Roman Will, jenž udržel své čtvrté čisté konto v sezóně.

Nekonečná krize

Dynamo zažívá letos horké chvíle. V tabulce mu patří poslední místo a na třináctý Chomutov ztrácí osm bodů. Z posledních čtyřiadvaceti duelů navíc Východočeši vyhráli pouhé dva a jejich krizi se jim stále nedaří ukončit.

Do poslední čtvrtiny základní části tak Pardubičtí vstupovali s cílem získat co nejvíce bodů do play-out, kterému se pravděpodobně nevyhnou. Minulou sobotu nebyli daleko od remízy na ledě svého rivala z Hradce Králové, jenže v poslední minutě Mountfield vstřelil rozhodující gól a zvítězil 2:1. Proti Tygrům se tak Východočeši budou chtít odrazit a rozhodně nenechají svou pevnost padnout zadarmo.


Nepříjemný soupeř

V pátek nás tak čeká souboj prvního týmu z posledním. Severočeši ovšem nenarazí na vůbec jednoduchého soupeře, vždyť s Pardubicemi mají letos zápornou bilanci. V prvních dvou vzájemných zápasech Liberečtí padli a na Dynamo vyzráli až těsně před Vánoci, kdy svého soupeře přetlačili poměrem 3:1.

Svěřenci trenéra Filipa Pešána budou chtít potvrdit svou vedoucí pozici v tabulce a v utkání jim rozhodně nebude chybět motivace. Jak si na východě Čech povedou? To se dozvíme od pátečních 18:00!


Bílí Tygři Liberec versus HC Dynamo Pardubice

Počet zápasů: 67
Bilance: 26 – 9 – 1 – 2 – 29
Skóre: 192:186

V posledním vzájemném zápase se po velkém boji nakonec radovali z výhry Bílí Tygři. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit