Bílí Tygři Liberec

Slezský trip pokračuje, Tygři míří do Vítkovic. Vrátí se zpět na vítěznou vlnu?

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Bílí Tygři si po prohře s Třincem budou chtít spravit náladu proti Vítkovicím. Těm se sice teď moc nedaří, v boji o záchranu ale potřebují každý bod, dá se tedy očekávat vyrovnaná bitva. Jak to dopadne? Úvodní buly padne v úterý v 17:30!

Repríza finále šelmám nevyšla

Bílí Tygři za sebou mají náročný týden. Započali ho v úterý na ledě silné Plzně, které i přes povedený výkon nakonec těsně podlehli. Náladu si však spravili hned v patek, kdy stejného soupeře na svém ledě smetli 7:1.

V posledním kole je opět čekal velmi těžký soupeř - rozjetý Třinec. Zápas začal ve velkém stylu, už po první dvacetiminutovce vedli Oceláři 3:1. V druhé třetině vrátil Tygry na dostřel jediné branky Jan Ordoš, v poslední části hry se ale Libereckým i přes velkou snahu vyrovnat nepodařilo. Domácí tak nakonec vyhráli 4:3.

Trenér Patrik Augusta o utkání s Třincem:

"Zápas rozhodla první třetina, respektive dva góly, které jsme soupeři darovali. Ve druhé části jsme byli lepší, ale chyběla větší produktivita. Od třetí třetiny Třinec hru zatáhl a hrozně těžko jsme se přes soupeře prosazovali. Rozhodla ale úvodní část hry."


I přes prohru se šelmy udržely na prvním místě extraligové tabulky, kde mají náskok jednoho bodu na pražskou Spartu. Nutno však říci, že tým z hlavního města má na svém kontě hned o tři zápasy víc než Severočeši. Liberečtí tak proti Vítkovicím můžou navýšit náskok na své pronásledovatele. Podaří se jim to?

Ridera na výhru nad Litvínovem proti Energii nenavázala

Vítkovickým zatím sezóna nevychází podle představ. Z posledních pěti utkání vyhráli jen jednou a v tabulce mají na poslední Pardubice náskok pouhých čtyř bodů. Tygry ale rozhodně nečeká nic lehkého, pro Rideru má teď každý bod cenu zlata, dá se tedy očekávat urputný boj!

V posledním kole přivítali Slezané na svém ledě Karlovy Vary. Po vyrovnané první třetině poslal Energii do vedení Jakub Flek, kterého ještě během druhé třetiny napodobil Martin Kohout a tři minuty před koncem upravil na konečných 3:0 Vojtěch Polák. „Byl to vyrovnaný zápas. Nemyslím, že jsme hráli špatně, ale výsledek tomu neodpovídá, což je trochu ubíjející," hodnotil utkání vítkovický Ondřej Roman. „Věřím stále v desítku, ale teď se samozřejmě dívám spíš pod sebe,“ svěřil se zkušený útočník.

Co říkají statistiky?

Právě na Ondřeje Romana si budou liberečtí obránci muset dát pozor, s 23 kanadskými body je totiž druhým nejproduktivnějším hráčem svého týmu. Tím prvním je Roberts Bukarts, který má na svém kontě 11 gólů a 20 asistencí. Velký prostor dostává od trenéra Mojmíra Trličíka obránce Peter Trška, který je nejproduktivnějším bekem a na lede stráví nejvíc času. Největší oporu má ale Ridera v brance, v které předvádí skvělé výkony Miroslav Svoboda.

Libereckou ofenzivu táhne Libor Hudáček, jenž je s 40 kanadskými body druhým nejproduktivnějším hráčem celé extraligy. Skvělé výkony v poslední době předvádějí i Radan Lenc a Michal Bulíř, který se po zranění vrátil do sestavy. V obraně klasicky dostává největší prostor Ladislav Šmíd, který na ledě v průměru stráví neskutečných 28 minut na zápas. Ve statistice Radegast Index si v tomto měsíci nejlépe vede běloruský bojovník Roman Graborenko.

Favoritem tedy budou Tygři, Vítkovice budou ale bezesporu hodně kousat. Napraví si svěřenci trenéra Patrika Augusty náladu po prohře s Třincem? To se dozvíme už v úterý, zápas začíná v 17:30.

Bílí Tygři Liberec versus HC Vítkovice Ridera Počet zápasů: 70
Bilance: 34 – 3 – 4 – 6 – 23
Skóre: 194:183

Vítkovice se naposledy pod Ještědem představily v 16. kole. V halloweenském utkání byli nakonec úspěšnější Tygři, kteří dokázali v prostřední části hry dohnat dvoubrankové manko a v třetí třetině o výhře rozhodl Michal Birner. Všechny důležité momenty si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit