Bílí Tygři Liberec

Síň slávy doplněna! Jaká byla NEJ mládežnické sezóny 2018/2019?

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Další nezapomenutelná mládežnická sezóna je minulostí. Nejvýraznějším počinem liberecké mládeže v ročníku 2018/2019 je bez pochyby titul výběru do šestnácti let. Výčet dalších zajímavých momentů a úspěchů mladých Tygrů je však ještě mnohem pestřejší.

Mládežnická sezóna 2018/2019 se v liberecké síni slávy zařadí mezi ty vůbec nejúspěšnější. Zlatým písmem se do dějin zapsal výběr hokejistů do šestnácti let, který přemohl všechny soupeře a vystoupal až na vrchol. Špatně si však nevedly ani sportovní třídy nebo úspěšná devatenáctka.

Po letní rekonstrukci systému mládežnických soutěží se juniorské extraligy zúčastnily trochu atypicky jen týmy do devatenácti let. Ten tygří měl v úvodu sezóny pomalejší rozjezd, když postup do vyšší nadstavbové skupiny honil na poslední chvíli. Pak se ale svěřenci Milana Plodka slušně rozjeli a zvládli pár důležitých zápasů, včetně toho, který je nakonec dostal mezi nejlepší osmičku. Ve čtvrtfinále však Tygrům zatarasil cestu osudový soupeř – pražská Sparta.

O něco méně turbulentní ročník zažila zlatá tygří šestnáctka. Ta předváděla od podzimu až do jara skvělé výkony, ovšem to nejlepší si družina Richarda Loba schovala do vyřazovacích bojů. Liberečtí teenageři nejprve udolali v těsné třízápasové bitvě pražskou Slavii a poté si vyšlápli také na favorizované Kladno, což je vystřelilo na závěrečný turnaj čtyř nejlepších o titul mistra ČR.

Nejlepší čtveřice týmů si to o vysněný pohár rozdala v Ostravě, v jednom z hlavních měst českého hokeje. Liberec narazil v úvodním semifinále na domácí Vítkovice. Utkání přineslo velkou bitvu, kterou šelmy rozhodly v závěrečném dějství pro sebe. Ve finále se pak Tygrům postavila tak trochu symbolicky brněnská Kometa. Pět let poté, co liberecká akademie po výhře nad Brnem slavila svůj zatím poslední titul, se šťastná historie opakovala. Hokejisté z Podještědí to dokázali, Kometu porazili 9:3 a pozvedli nad hlavu vytoužený pohár pro mistry.

Ročník 2018/2019 se úžasným způsobem vydařil také sportovním třídám. Ty se hokejem, jak už to v těchto věkových kategoriích bývá zvykem, skvěle bavily a dosáhly také na výborné výsledky. Pětka, šestka, sedmička i osmička si vydobyly pozici v TOP3, což je velkým příslibem pro budoucnost libereckého hokeje.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit