Bílí Tygři Liberec

Radan Lenc před dalším ligovým víkendem: Máme co zdokonalovat!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Z úvodních dvou kol proti papírově nesmírně silným soupeřům vyválčili Tygři skvělých pět bodů. Navázat se na to budou snažit už v pátek ve Vítkovicích, kde Radan Lenc znovu neočekává nic jednoduchého. "Mají svoji kvalitu. Musíme být ostražití a dát si pozor na jejich brejky. Nejde spoléhat na to, že znovu dáme osm gólů!"

Nesmírně těžký vstup do sezóny se povedl. Určitě vás to musí nabít i do dalších zápasů, že?
Byl to určitě těžký začátek s velice kvalitními soupeři. Na druhou stranu si ale myslím, že slabších soupeřů moc nebude. Spíš žádný. Je tak úplně jedno, s kým začínáme. Jsem rád, že se nám ty první dva zápasy povedly, i když v obou střetnutích nebylo úplně všechno dobře. Se Spartou byl ten úvod hodně nepovedený, nevyvíjelo se to vůbec dobře. V obranném pásmu jsme měli velké rezervy a hrozně snadno jsme soupeři nabízeli příležitosti. Zavinili jsme si to sami, ale jsem rád, že jsme se z toho zvládli vyhrabat, otočit zápas a vzít si z něj ještě dva body!

Fantastický obrat jste navíc předvedli před svými fanoušky, kteří od vás budou i nadále hodně očekávat. Co je aktuálně potřeba zlepšit?
Jsou to pořád stejné věci, na kterých pracujeme už od letní přípravy. Jde zejména o hru v obranném pásmu a o přesilovky. Máme co zlepšovat a zdokonalovat. Navíc to jsou věci, které nám mohou vyhrávat zápasy.

Co očekáváš od pátečního utkání ve Vítkovicích?
Bude to ohromně těžké. Vítkovický tým se dost změnil, odešla jim spousta hráčů, které nahradili mladí kluci. Ti mají skvělý pohyb, hodně forčekují a do zápasu jdou s vysokým nasazením. Bude to hlavně o tom, abychom si rychle dávali puky a nepředržovali je. Nesmíme se zdržovat v obranném pásmu.

"Proti Boleslavi si chceme podržet domácí pohodu"

Vítkovicím se navíc v týdnu povedl také skvělý obrat, když souboj s Třincem otočily ze stavu 1:3. S jedním předehraným zápasem se aktuálně dokonce nacházejí na vrcholu tabulky...
Jak jsem říkal. Tým, který může být zdánlivě podceňovaný, teď vede ligu, i když pouze po předehraném třetím zápase. Ale určitě mají svoji kvalitu. Musíme být ostražití a dát si pozor na jejich brejky. Nejde spoléhat na to, že znovu dáme osm gólů. Je potřeba vycházet od obrany, abychom tolik neinkasovali. Věřím, že v ofenzivě jsme hodně silní a umíme proměňovat šance.

V neděli vás čeká první derby nové sezóny. Boleslav se hodně změnila, je tam nastavená nová koncepce. Přišel mimo jiné i Martin Ševc. Dá se říct, že je to takový černý kůň soutěže?
Je to soupeř podobného ražení, jako Vítkovice - hodně živelný a bruslivý. Je to nepříjemný protivník, který nic nevypustí. My si samozřejmě chceme podržet domácí pohodu, abychom ten start sezóny měli co nejlepší. Rozhodně chceme vyhrát!

V Boleslavi jsi dlouho působil. Jsou pro tebe vzájemné zápasy pořád speciální, nebo už to odeznělo?
Už je to celý rok, co jsem odehrál v Liberci. Z Boleslavi pocházím, jsem jejich odchovanec, takže to pro mě je něco jiného. Ale ne úplně speciálního, beru to jako každý jiný zápas. Bruslaři navíc hodně obměnili kádr, kluků, se kterými jsem tam hrál, zůstalo jen pár. Už je to víceméně cizí tým, takže takové hecování, jako loni, neprobíhá.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit