Bílí Tygři Liberec

Radan Lenc o nominaci na Karjalu: Důležitý je Liberec, reprezentace je bonus

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Radanu Lencovi se v jeho první sezóně pod Ještědem zatím daří. V kanadském bodování extraligy se aktuálně nachází na třetím místě, byť je na ledě celkem nenápadný. Reprezentační trenéři si ho ovšem všimli a pozvali jej na turnaj do Finska. „Jsem hrozně rád, že si zase zahraji nějaké mezinárodní utkání. Moc se těším. Uvidíme, co to přinese,“ svěřila se liberecká letní posila.

Pro Radana Lence byla účast na reprezentační akci jedním z předsezónních cílů, i přes dobré výkony pro něj ovšem byla pozvánka na turnaj Karjala menším překvapením. „Popravdě jsem o tom vůbec nepřemýšlel,“ okomentoval nominaci a dodal, „jak jsem říkal už na začátku ročníku, chci, abychom měli dobrou sezónu v Liberci. To okolo už je bonus a je to pozitivní jak pro mě, tak i pro všechny ostatní, protože je vidět, že se do národního týmu můžeme dostat.“

Radan Lenc o reprezentaci před začátkem sezóny:

"Nikdy jsem neprošel českými mládežnickými výběry, poprvé jsem byl v národním týmu až dva roky zpět, takže zdaleka nejsem žádný mazák. Je to vždycky úžasný pocit. Všichni hrajeme hokej s tím, že chceme být co nejlepší a že chceme reprezentovat svou zemi. Dostat pozvánku do národního týmu, to je zkrátka skvělé. "


Sedmadvacetiletý útočník nebude v českém dresu vyloženým nováčkem, za národní tým odehrál již deset zápasů, v nichž si připsal dvě branky a stejný počet asistencí. „Loni jsem odehrál jen jedno střetnutí, nebyl to z mé strany moc vydařený rok. Teď je tam nový trenér, takže jsem plný očekávání. Uvidíme, jaké ty tři zápasy budou,“ svěřil se Radan Lenc, jenž pod trenérem Milošem Říhou starším absolvoval již srpnový přípravný kemp.

„Reprezentovat chce každý, moc se těším!“

Bílým Tygrům se po nepovedeném vstupu do sezóny začalo dařit, momentálně se nachází na druhém místě tabulky a na vedoucí Spartu ztrácí dva body. Nálada v týmu je tak velmi dobrá, což před první reprezentační přestávkou potvrdila i liberecká pětadvacítka: „Je to určitě pozitivní. Hrajeme výborně, v šatně je dobrá atmosféra. Dokážeme si tím pádem lépe vyhovět, nejsme v žádné křeči. Já jsem spokojený.“

„Myslím si, že každý chce reprezentovat. Národní tým je jeden z mých mála cílů, takže jsem určitě strašně rád, že ta pozvánka přišla a hrozně se na to těším,“ dodal na závěr Radan Lenc, který bude na tomto reprezentačním turnaji jediným zástupcem tygří smečky.

Svěřenci trenéra Miloše Říhy staršího vstoupí do Karjaly duelem se Švédy, který se ve čtvrtek uskuteční na ledě pražské Tipsport arény. Následně se český výběr přesune do finských Helsinek, kde je čeká souboj s Finskem a Ruskem.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit