Bílí Tygři Liberec

První vítězství nám vrátí klid na hokejky a zvýší sebevědomí, věří Řepík

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Bílí Tygři se do play-off vrátili vítězně a velký podíl na prvním vítězství nad Piráty měl dvougólový Michal Řepík. Ten k jedné brance ze hry přidal i proměněné trestné střílení, před kterým si netradičně vyžádal oddechový čas. "Potřeboval jsem si trochu vydechnout," vysvětloval.

Jak bys zhodnotil utkání? Bylo to klasické play-off?
Je to tak. Piráti hráli výborně. Ne, že by nás nějak zaskočili, ale velmi dobře napadali a činili nám problémy. Možná měli drobnou výhodu v tom, že absolvovali předkolo. My jsme naproti tomu měli pauzu a také jsme byli nervózní. Některé věci nám nevycházeli tak, jak bychom chtěli. Naštěstí nám tam napadaly góly z přesilovek, kterých jsme dnes měli hodně. Určitě nám pomohly k vítězství.

Dá se říct, že jste se dvě třetiny rozehrávali a ve třetí třetině už to byl ten Liberec, který vyhrál v základní část?
Těžko říct. Oni byli rozehraní a nám to ze začátku nešlo podle našich představ. Řekli jsme si ale, že musíme hrát náš hokej, snažit se hodně střílet a chodit co nejvíce před bránu. Zaplať pánbůh jsme to urvali. Euforie po druhém gólu Lukáše Dernera v letošní sezóně

Kdy nastal zlomový okamžik prvního čtvrtfinále?
V naší přesilovce při gólu na 2:1. Petr Vampola nahrál Michalu Birnerovi a ten dal důležitý gól. Předtím to bylo vyrovnané, díky vstřelené brance se to ale přehouplo na naši stranu.

Před trestným střílením jste si vybrali oddechový včas. Vyžádal sis ho ty sám nebo to byl pokyn ze střídačky?
Trenéři se mě ptali, jestli chci time-out. Já byl po tom střídání hodně unavený, a tak jsme se dohodli, že si ho vezmeme. Chvíli jsem si vydechl a pak jsme se dohodli, co a jak bych mohl udělat. Vyšlo to.

Nicméně ta konzultace pomohla. Zakončil jsi podle nějaké rady trenérů?
Tušil jsem, co chci udělat, ale pro jistotu jsem se poradil s trenérem gólmanů. Oni před trestným střílením vystřídali brankáře a já vůbec nevěděl, jak Strmeň chytá. Něco jsme si k tomu řekli a naštěstí to tam spadlo.

V čem vám Chomutov dělal největší problémy?
Při založení našich útoků. Často jsme nedokázali naše akce rozjet tak, jak bychom potřebovali a tím pádem jsme ztráceli kotouče. Chomutovští se díky tomu dostávali do našeho útočného pásma a my čelili jejich tlaku.

Jak moc je důležité, že jste i přes dlouhou pauzu dokázali Chomutov v prvním zápase zlomit?
Máme za sebou jen jeden zápas, takže je to stále otevřené. Uvidíme, jak bude série dál pokračovat. Každopádně první vítězství je velmi důležité. Vrátí nám klid na hokejky a zvýší sebevědomí. Samozřejmě si k tomu něco řekneme, ale pravděpodobně přistoupíme k zítřejšímu duelu úplně stejně.

Jak složité je bránit elitní chomutovskou lajnu s Romanem Červenkou? Jeho pětka se postarala o jediný gól Pirátů...
Já jsem viděl jen závěr té akce. Prohráli jsme souboj v rohu a Červenka si šel pro kotouč za bránu, jako obvykle. Připravovali jsme se na to, ale dali jsme mu hodně prostoru a on přesto dostal puk na Vondrku a ten prostřelil.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit