Bílí Tygři Liberec

Příprava na soupeře? Hlavně chceme hrát svůj hokej, hlásí Patrik Augusta

Date of publication Author Dominik Jakubec

Yverdon - Bílí Tygři mají za sebou na turnaji Coupe des Bains první těžkou zkoušku, když po prodloužení zdolali Servette Ženeva 2:1. "Je to velmi cenná výhra nad kvalitním soupeřem," hlásí asistent trenéra Patrik Augusta.

Hned na úvod vás čekal pořádně náročný soupeř. Jak byste duel s Ženevou okomentoval?
Myslím, že šlo o velmi kvalitní utkání. Švýcarský hokej je velmi rychlý a důrazný. Zpočátku jsme měli trochu problém si na to zvyknout, ale od druhé třetiny jsme dle mě hráli velmi dobře. Paradoxně ve fázi, kdy se nám dařilo soupeře tlačit, jsme dostali vyrovnávací gól. Třetí třetina byla vyrovnaná, až se nakonec šlo do prodloužení. V něm přišel jeden parádní únik a vybojovali jsme tak cenné vítězství nad velmi silným soupeřem.

Zejména v první třetině měla Ženeva řadu úniků. Zatrnulo vám v tu chvíli?
Máme přeci Romana Willa. (úsměv) Ten ty úniky vyřešil. Trochu jsme se srovnávali s jejich rychlostí, přeci jen to byl velmi kvalitní soupeř, ale nakonec jsme to přečkali.

Jak důkladně jste se na Servette připravovali?
Hlavně jsme chtěli hrát náš hokej, aby se tam objevovaly věci, které trénujeme od začátku přípravy. Že bychom se nějak zvlášť chystali přímo na Ženevu, to ne. Chceme zkrátka proti každému soupeři hrát svůj hokej.

Patrik Augusta

Do zápasu jste nastupovali po úterní třináctihodinové cestě. Přizpůsobovali jste tomu program týmu?
Měli jsme to podle toho naplánované. Ještě před cestou jsme absolvovali trénink, po cestě jsme měli pravidelné zastávky. Myslím, že jsme to v pohodě zvládli, docela v rozumnou hodinu jsme se dostali do postele. A ve středu už to pro nás byl zkrátka další zápasový den.

V celém utkání rozhodčí podle nových pravidel mnohem důsledněji hlídali chování hráčů při vhazování a častokrát je vykazovali. Co vlastně na nová pravidla říkáte?
Jsou taková, jaká jsou. Měli jsme s hráči mítink, na němž jsme je na to připravovali. Moc dobře vědí, co se změnilo, a musí se například při vhazování nebo také s ohledem na dres či výstroj sami hlídat. Máme ještě pár zápasů na to, abychom si na nová pravidla zvykli.

Jak na vás v Yverdonu působí místní prostředí?
Zatím jsme tu velmi krátce, máme za sebou jeden zápas a ten jsme zvládli. To je hlavní. V jakém to bylo prostředí, to příliš neřeším. To je otázka spíš na hráče, jaký byl pro ně led a podobně. Z našeho trenérského pohledu jsou to zkrátka zápasy jako každý jiný.

Ve čtvrtek vás čeká volno. Jaký program týmu naordinujete?
Hlavně se zaměříme na zápas se Ženevou. Rozebereme si ho, ukážeme si nějaké dobré či špatné věci. Potom nás čeká hodinový trénink. Vše budeme směřovat k přípravě na další dva zápasy, které nás v pátek a v sobotu čekají.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu