Bílí Tygři Liberec

Poslední domácí utkání základní části! Tygři přivítají Třinec

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Po dvou venkovních zápasech se Bílí Tygři představí naposledy v letošní základní části pod Ještědem. Do Home Credit Areny zavítá Třinec, který stále bojuje o umístění před play-off. Jak dopadne repríza posledního finále? To se dozvíme už v úterý, úvodní buly padne v 17:30. Po zápase bude našemu týmu předán Prezidentský pohár, nenechte si to ujít!

Venkovní trip bez bodu

Liberečtí za sebou mají venkovní dvojzápas s celky z horní poloviny tabulky. Nejdřív se představili na ledě brněnské Komety, kde sice podali bojovný výkon, domácí však nakonec vyhráli těsně 3:2.

V posledním kole se svěřenci trenéra Patrika Augusty utkali s Plzní. Do zápasu sice vstoupil lépe náš tým, indiáni ale třemi góly v druhé třetině otočili průběh utkání a náskok už nepustili. Západočeši nakonec vyhráli 4:2 a Severočechům tak oplatili porážku z minulého úterý.

Michal Birner o utkání s Plzní:

"Když nebudu počítat gól do prázdné brány, tak byla Plzeň o jednu branku lepší. Ona své šance proměnila a my ne, což rozhodlo. Poslední dva zápasy jsme odehráli lehkovážně a nepředvádíme naši hru. Také si zkoušíme věci, co v play-off fungovat nebudou a všichni to víme."


I přes dvě prohry mají Tygři už zajištěný zisk Prezidentského poháru, ve zbytku základní části se tak nemají o co strachovat. V posledním domácím utkání základní části však rozhodně budou chtít vyhrát a Třinci nedarují nic zadarmo!

Tuhý boj do posledního kola

To Oceláři mají stále o co hrát. Aktuálně se totiž nacházejí na 5. místě extraligové tabulky, na druhou Mladou Boleslav však ztrácejí pouhé dva body! Úřadující mistři by bezesporu rádi začínali čtvrtfinálovou sérii na domácím kluzišti, na což by jim stačilo umístění v první čtyřce. Proti Liberci tak mají o motivaci postaráno!

V posledním kole přivítali Třinečtí na svém ledě o záchranu bojující Pardubice. Ve vyrovnaném utkání mělo navrch Dynamo, které na začátku třetí třetiny vedlo už 3:1. Martin Růžička sice v 53. minutě snížil, jenže vyrovnat se Ocelářům už nepovedlo a cenné tři body si domů odvezli Východočeši.

Nový klubový rekord?

V zápase proti Plzni vyrovnal Michal Birner klubový rekord v počtu kanadských bodů v základní části v jedné sezoně. Zatím si jich připsal 61. Přesně tolik jich v sezóně 2011/12 nastřádal legendární Petr Nedvěd. O pouhý bod méně má na svém kontě Libor Hudáček. Vytvoří alespoň jeden z dvojice elitních libereckých kanonýrů nový klubový rekord?

Ve vzájemných zápasech Liberce a Třince zatím v této sezóně vždy vyhrál domácí tým. První konfrontaci ovládl před svými fanoušky Třinec 5:2, načež i Tygři uhájili domácí prostředí, když zvítězili 5:0. Poslední souboj obou celků byl nejvyrovnanější, domácí Oceláři si ale nakonec připsali tři body za těsnou výhru 4:3.

Projeví se výhoda domácího prostředí i v čtvrtém vzájemném duelu finalistů posledního play-off? To se dozvíme už v úterý, úvodní buly padne v 17:30 a po zápase bude našemu celku předán Prezidentský pohár. Přijďte Tygry podpořit!

Bílí Tygři Liberec versus HC Oceláři Třinec

Počet zápasů: 71
Bilance: 28 – 9 – 2 – 3 – 29
Skóre: 211:196

Třinečtí se pod Ještědem naposledy představili v 25. kole. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit