Bílí Tygři Liberec

Po Mladé Boleslavi další derby! Tygři míří do Litvínova

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Vánoce jsou svátky klidu, extraliga ale jede v plném proudu! Krátce po výhře nad Mladou Boleslaví čeká Tygry další těžký soupeř, Verva Litvínov. Připíší si Tygři další body do tabulky? To se dozvíme už v sobotu, úvodní buly padne v 15:30!

Bruslaři kletbu neprolomili

Svěřenci trenéra Patrika Augusty dělají svými výkony v poslední době všem libereckým fanouškům radost. Podařilo se jim bodovat už třináckrát v řadě a v tabulce tak stoupají vzhůru. Aktuálně se nacházejí na druhé příčce se ztrátou pouhého bodu na první Spartu. Nutno však podotknout, že Severočeši mají na svém kontě o tři zápasy méně než Pražané. Na první místo se Tygři mohou posunout už v sobotu, podaří se jim to?

V posledním utkání přivítali Liberečtí v Home Credit Areně svého největšího rivala, Mladou Boleslav. Zápas nabídl napínavou podívanou, oba týmy měly své šance, produktivnější ale byli domácí, kteří nakonec vyhráli 2:0. Velkou měrou se na vítězství podílel gólman Dominik Hrachovina, jenž si připsal druhé čisté konto v české extralize. Bruslaři tak ani tentokrát neprolomili nepříznivou šňůru, pod Ještědem naposledy vyhráli v listopadu v roce 2010!

Brankář Dominik Hrachovina o utkání s Mladou Boleslaví:

"Byl to dobrý duel, hrálo se nahoru dolů. Na to, že jsme měli plná břicha po Vánocích, to nebylo špatné. Čekal jsem větší „bramboračku“. Podle mě to byl pro diváky pěkný zápas. Bylo hodně šancí, Gašper Krošelj chytal výborně a Mladou Boleslav podržel, především ve druhé třetině. V obraně jsme to ubojovali a slavíme výhru."


Verva se zvedá

Litvínovu se první půlka sezóny nepovedla podle představ, v poslední době už se ale Severočeši zvedají. Pod novým trenérem Vladimírem Kýhosem na svém kontě mají čtyři výhry z posledních šesti zápasů. Daří se jim hlavně v domácím prostředí, kde vyhráli už pětkrát v řadě. Bílé Tygry tak rozhodně nečeká nic lehkého.

V posledním zápase se na domácím ledě utkali s Pardubicemi. Dynamo se sice v druhé třetině dostalo do vedení, Litvínovští však rychle vyrovnali a na začátku třetí části hry už vedli o dvě branky. Jenže pak přišel nevídaný kolaps. Východočeši skórovali dvakrát v posledních dvou minutách základní hrací doby a rozhodnout tak muselo prodloužení. V něm měly oba týmy své šance, žádný gól ale nepadl a na řadu přišly samostatné nájezdy. V těch získal pro Vervu důležitý bod nájezdový specialista Lukáš Kašpar.

Verva se aktuálně nachází na 12. místě s šestibodovým náskokem na poslední Pardubice. Pro Litvínovské má tak každý bod cenu zlata, zápas s Tygry slibuje napínavou bitvu o každý centimetr ledu!

Birner a Bulíř zranění? Prostor pro mladé hráče!

Tygři aktuálně nehrají v nejsilnějším složení, na marodce jsou dva klíčoví hráči, Michal Birner a Michal Bulíř. Po druhé reprezentační přestávce navíc do ruského Magnitogorsku odešel Tomáš Filippi. Jejich role tak teď musí zastoupit jiní hráči. V poslední době se daří Liboru Hudáčkovi, který je s 28 kanadskými body nejproduktivnějším hráčem týmu. Nejlepším střelcem je Radan Lenc, jenž v této sezóně vsítil už 13 branek. Při absenci důležitých forvardů dostávají větší prostor mladší hráči, v první formaci teď nastupuje Jiří Průžek, který si ve čtyřech zápasech připsal tři kanadské body.

Litvínovský útok táhne duo Richard Jarůšek - Jakub Petružálek. Oba mají na svém kontě 23 kanadských bodů. Po příchodu v rozjeté sezóně se daří i kanadskému Samsonu Mahbodovi, jenž si v 13 utkáních připsal skvělých 10 kanadských bodů. Nejproduktivnějším obráncem je Tomáš Pavelka, hodně prostoru dostává i libereckým fanouškům dobře známý Adam Jánošík.

Obránce Roman Graborenko o nadcházejícím duelu s Litvínovem:

"Bude to určitě dobrý zápas, už se těším. Litvínov je hlavně doma nebezpečný, musíme se na něj pořádně připravit. Cíl je jasný, chceme další tři body!"


Bílí Tygři Liberec versus HC Verva Litvínov

Počet zápasů: 70
Bilance: 30 – 6 – 2 – 10 – 22
Skóre: 202:185

Oba týmy se naposledy utkaly v 18. kole pod Ještědem. Verva se tehdy sice dostala do vedení, Tygři ale v druhé třetině vyrovnali a pak spustili brankostroj. Domácí nakonec vyhráli 6:1. Mimochodem, právě tento zápas byl pro Dominika Hrachovinu prvním startem v české extralize. Celé utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit