Bílí Tygři Liberec

Petr Nedvěd: Byl to parádní večer! Neskutečně jsem si ho užil

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Petr Nedvěd v sobotu odehrál svůj poslední profesionální zápas a definitivní závěr své kariéry pečetil vstřelenou brankou a asistencí. Společně s tříbodovým Jaromírem Jágrem tak předvedli fanouškům skvělou show. „Chtěl bych poděkovat spoluhráčům, divákům a samozřejmě i Jaromíru Jágrovi,“ pronesla česká legenda po utkání.

Do soutěžního zápasu jste nastoupil po velmi dlouhé době. Jak se vám hrálo?
Bylo v plánu, že když to nepůjde, tak slezu. Chtěl jsem ale kvůli spoluhráčům a fanouškům zůstat celý zápas, což se podařilo. Jak pro diváky, tak pro nás to podle mě dopadlo celkem dobře. V závěru to tam bohužel trochu napadalo, kvalita soupeře byla vidět. Asi nám došly síly. Myslím, že to byl parádní večer, neskutečně jsem si to užil. Chtěl bych poděkovat spoluhráčům i trenérům a hlavně divákům. Kvůli nim to přeci hrajeme, bez nich by byl hokej smutná hra.

Dal jste pěkný gól, bylo vidět, že v rukách to pořád máte.
Asi si to s sebou vezmu do hrobu. V některých pasážích hry už mi odcházely nohy, to je realita. Nemohl jsem ovšem mít nějaké velké oči, válet se tři měsíce na Miami bylo mnohem snadnější.
V žádném případě se nejednalo o exhibiční zápas. Hrálo se ze strany na stranu, dohrávaly se souboje. Utkání mělo náboj. Byl jsem i trochu překvapený, že jsem to zvládl, poslední tři dny jsem skoro nespal a přemýšlel jsem, jak to vrátit fanouškům, aby to z mé strany nebylo nějaké „brekeke“. Nakonec to díky spoluhráčům dopadlo dobře.

Dokonce jste pomáhal i při hře dozadu, takže nějaké rezervy sil asi přeci jen byly.
Chtěl jsem dát do zápasu všechno, nechtěl jsem to jen odklouzat. Říkal jsem si, že budu každé střídání hrát, jako by bylo mé poslední a uvidím, kam mě nohy donesou.

Jaké jste měl pocity, když jste viděl zaplněnou arénu?
Byl to parádní večer a jsem rád, že jsem mohl být jeho součástí. Chtěl bych fanouškům poděkovat za atmosféru. Díky patří samozřejmě i Jaromíru Járovi, který odehrál celé utkání. Není úplně zdravotně v pořádku, takže klobouk dolů.

Co jste si s Jágrem říkali?
Ve třetí třetině říkal, že by měli hrát ve čtyřech, protože jim to v oslabení jde. Jinak jsme se pozdravili, řekli si několik slov.

Podle vaší hry byste mohl WSM Ligu bez problémů hrát, kývl byste další nabídku?
V neděli mě tu pověsí, takže bohužel (smích). Samozřejmě hokej miluji a chybí mi. Těžko jsem se s tím první dva roky srovnával, postupem času se na to člověk ovšem začne koukat trochu jinak. První rok jsem ještě přemýšlel o návratu, teď už ale v žádném případě. Bez hokeje je můj život trochu prázdný, ale takový už sport je.

Nakonec jste závěr své kariéry pečetil gólem.
Jsem rád, že jsem ho dal. Doufám, že se všem zápas líbil. Těším se na zítra, bude to trochu jiný večer, asi trochu smutnější. Doufám ale, že si ho všichni užijeme.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit