Bílí Tygři Liberec

Obránce Mislav Rosandič posílí defenzivu Bílých Tygrů!

Date of publication Author Klub

Liberec - Chorvatský obránce se slovenským občanstvím Mislav Rosandič je další z posil Bílých Tygrů pro extraligový ročník 2020/2021. Pětadvacetiletý slovenský reprezentant, který pod Ještěd přestupuje z Hradce Králové, se s vedením Libereckého klubu dohodnul na novém jednoletém kontraktu.

Rodák z chorvatského Záhřebu udělal první hokejové krůčky ve své hokejově exotické domovině, ovšem už jako teenager se vydal sbírat zkušenosti na Slovensko, kde nakonec získal i státní občanství. První zkušenosti se slovenským hokejem sbíral v Dubnici, ale do velkého hokeje nakouknul v dresu Bánské Bystrice. Poté hájil barvy Slovau Bratislava v prestižní KHL, aby nakonec zakotvil v české extralize ve službách Hradce Králové. Mislav Rosandič pravidelně reprezentuje Slovensko, v jehož dresu si připsal už 30 startů. Na českých kluzištích už zasáhnul do více než stovky zápasů.

Vyjádření Generálního manažera Ctibora Jecha:

„Okolnosti příchodu Mislava Rosandiče jsou obdobné jako u našich nedávno ohlášených posil, včetně gentlemanské dohody ohledně hráčova platu. Příchod Mislava je reakcí na odchod Oldřicha Kotvana a Romana Graborenka, kdy bylo třeba doplnit naše obranné řady. Věřím, že angažováním Mislava Rosandiče se nám to podařilo.“



Vyjádření hlavního trenéra Patrika Augusty:

„Mislava sledujeme už několik sezón a jsme rádi, že se nám podařilo dohodnout na spolupráci. Mislav je bruslařsky velice dobře vybavený obránce, od kterého si slibujeme zvýšení rychlosti a spolehlivosti v rozehrávce.“


Profil Mislava Rosandiče

Mislav Rosandič se narodil v chorvatském Záhřebu. V trošku exotické destinaci ho k hokeji přivedl otec a v Chorvatsku působil až do osmé třídy. Poté přišlo stěhování na Slovensko do týmu Dubnice nad Váhom. Od juniorského věku působil v Bánské Bystrici, kde stabilně nastupoval v nejvyšší soutěži. Navíc získal slovenské občanství a zahrál si i na mistrovství světa dvacítek.

Za skvělé výkony byl talentovaný bek odměněn přestupem do Slovanu Bratislava, v jehož dresu nastoupil ke 44 utkáním v prestižní KHL. Před ročníkem 2017/18 slovenský reprezentant přestoupil do Hradce Králové, kde si postupně vybudoval roli jednoho z pilířů defenzivy.

Působiště znovu změnil až na závěr sezóny 2019/20, když byl v rámci výměny poslán na hostování do Vítkovic, kterým dopomohl k uhájení extraligové příslušnosti. Teď před Rosandičem stojí další výzva v podobě angažmá u Bílých Tygrů.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit